Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. decembra 2022, 9:02
Čas čítania 0:32

Šéfke spoločnosti napojenej na burzu FTX hrozí 110 rokov za mrežami. Je priateľkou Sama Bankmana-Frieda

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Caroline Ellisonová sa však ku všetkým obvineniam priznala a spolupracuje s FBI a prokuratúrou.

Šéfku firmy Alameda Research a priateľku zakladateľa FTX Sama Bankmana-Frieda obvinili zo siedmich trestných činov vrátane podvodu s cennými papiermi. Ku všetkým obvineniam sa priznala a hrozí jej až 110 rokov väzenia, informuje Insider.

Caroline Ellisonová uzavrela dohodu o vine a treste a súhlasila aj so zaplatením náhrady škody vo výške, ktorú určia súdy. Ku obvineniam, ktorým čelí, patria sprisahanie s cieľom spáchať podvody, podvody s cennými papiermi a komoditné podvody. Zároveň čelí obvineniu zo sprisahania s cieľom prania špinavých peňazí.

Ellisonová súhlasila, že sa vzdá práva na obhajobu a bude spolupracovať s FBI, prokurátormi či inými orgánmi činnými v trestnom konaní. Jej právnik sa k obvineniam zatiaľ nevyjadril.

Spolu s Caroline Ellisonovou bol obvinený aj Gary Wang, ďalší spoluzakladateľ FTX. Ten sa rovnako ako Ellisonová priznal k podvodu.

Správy zo sveta nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia