Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
21. decembra 2022, 19:17
Čas čítania 0:34

Vlak smerujúci do Prahy má meškanie takmer 8 hodín, následky vykoľajeného vlaku pri Žiline ešte stále odstraňujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nehoda ochromila regionálnu vlakovú dopravu, ale aj diaľkovú dopravu po celom Slovensku. Aktuálne meškajú IC vlaky, RegioJet vlaky aj rýchliky v oboch smeroch.

V Žiline sa dnes predpoludním vykoľajil nákladný vlak, nehoda spôsobila nepríjemnosti cestujúcim po celom Slovensku. „Treba počítať s veľkými meškaniami, ktoré sa môžu natiahnuť do dvoch hodín,“ upozornil po udalosti hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

V Žiline pomocou žeriava naďalej odstraňujú následky vykoľajeného nákladného vlaku. Úplné odstránenie predpokladajú v stredu večer, potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová. ŽSR zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu na trase Kysucké Nové Mesto – Žilina. V ostatných smeroch podľa hovorkyne doprava funguje.


Nehoda spôsobila meškanie viac ako 30 vlakov. Množstvo vlakov bolo odrieknutých. Pri nehode sa nikto nezranil. „Príčina vzniku nehodovej udalosti je v štádiu riešenia,“ dodala Feik Achbergerová. 

Portál meskanievlakov.info hlási výrazné meškanie aj naďalej. Takmer osem hodín má meškanie vlak v smere do Prahy. Nehoda ochromila regionálnu vlakovú dopravu, ale aj diaľkovú dopravu po celom Slovensku. Aktuálne meškajú IC vlaky, RegioJet vlaky aj rýchliky v oboch smeroch. 

meškanie vlakov, vlaky, nehoda
Zdroj: meskanievlakov.info
Domov
Zdieľať
Diskusia