Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
20. decembra 2022 o 20:44
Čas čítania 0:50

Heger a Sulík sa dohodli. Rozpočet by mal vo štvrtok prejsť. Matovič vraj teraz odíde už naozaj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Hegerových slov absolvovali hodiny rokovaní, po ktorých môže oznámiť, že prišli k dohode.

Heger a Sulík sa údajne dohodli. Podľa informácií Denníka N existuje zhoda na štátnom rozpočte a hlasovať by sa o ňom mohlo už vo štvrtok, tak aby Slovensko nevstupovalo do nového roka v rozpočtovom provizóriu.

Na rokovaniach medzi Eduardom Hegerom (OĽaNO) a Richardom Sulíkom (SaS) sa zrejme Igor Matovič vôbec nezúčastnil. Súčasťou dohody má byť aj jeho koniec. Ten ponúkal dnes poobede aj v statuse na Facebooku. Demisiu teraz už naozaj podá, „ak si (SaS) prestanú brať ľudí za rukojemníkov a schvália pomoc ľuďom s energiami cez štátny rozpočet“.

DPH aj koncesionárske poplatky

Ako si všíma Denník N, koalícii dnes poobede prechádzali návrhy s pohodlnou podporou SaS. Mohlo by to teda naznačovať, že dohoda zatiaľ funguje. „Absolvovali sme hodiny rokovaní a som rád, že môžem oznámiť, že máme dohodu. Každý z nás musel urobiť kompromis,“ povedal večer Eduard Heger.

Hlasovať o rozpočte sa bude vo štvrtok po 11.00 h. „Súčasťou rozpočtu budú výdavkové limity, zdanenie ruskej ropy, prepravy plynu, liehu a hazardu. Zároveň budú súčasťou rozpočtu nižšie dane – 10% DPH na gastro a športoviská, koniec koncesionárskych poplatkov,“ doplnil Heger.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Podmienkou Matovičovej demisie je, že SaS podporí rozpočet. Matovič síce po odvolaní vlády nemôže podať demisiu, ale skonštatoval, že požiada premiéra, aby ho odvolal. „Spokojne odstúpim z postu ministra financií,“ povedal Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia