Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
20. decembra 2022, 20:44
Čas čítania 0:50

Heger a Sulík sa dohodli. Rozpočet by mal vo štvrtok prejsť. Matovič vraj teraz odíde už naozaj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Hegerových slov absolvovali hodiny rokovaní, po ktorých môže oznámiť, že prišli k dohode.

Heger a Sulík sa údajne dohodli. Podľa informácií Denníka N existuje zhoda na štátnom rozpočte a hlasovať by sa o ňom mohlo už vo štvrtok, tak aby Slovensko nevstupovalo do nového roka v rozpočtovom provizóriu.

Na rokovaniach medzi Eduardom Hegerom (OĽaNO) a Richardom Sulíkom (SaS) sa zrejme Igor Matovič vôbec nezúčastnil. Súčasťou dohody má byť aj jeho koniec. Ten ponúkal dnes poobede aj v statuse na Facebooku. Demisiu teraz už naozaj podá, „ak si (SaS) prestanú brať ľudí za rukojemníkov a schvália pomoc ľuďom s energiami cez štátny rozpočet“.

DPH aj koncesionárske poplatky

Ako si všíma Denník N, koalícii dnes poobede prechádzali návrhy s pohodlnou podporou SaS. Mohlo by to teda naznačovať, že dohoda zatiaľ funguje. „Absolvovali sme hodiny rokovaní a som rád, že môžem oznámiť, že máme dohodu. Každý z nás musel urobiť kompromis,“ povedal večer Eduard Heger.

Hlasovať o rozpočte sa bude vo štvrtok po 11.00 h. „Súčasťou rozpočtu budú výdavkové limity, zdanenie ruskej ropy, prepravy plynu, liehu a hazardu. Zároveň budú súčasťou rozpočtu nižšie dane – 10% DPH na gastro a športoviská, koniec koncesionárskych poplatkov,“ doplnil Heger.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podmienkou Matovičovej demisie je, že SaS podporí rozpočet. Matovič síce po odvolaní vlády nemôže podať demisiu, ale skonštatoval, že požiada premiéra, aby ho odvolal. „Spokojne odstúpim z postu ministra financií,“ povedal Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia