Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
22. decembra 2022, 18:10
Čas čítania 0:29

VIDEO: Strávili sme deň v bratislavskom útulku. Psy psychicky zle znášajú prechod do zimy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S pracovníčkou útulku Slobody zvierat sme sa rozprávali o živote psíkov v kotercoch.

Len bratislavský útulok na Poliankach tento rok zachránil vyše 1 850 zvierat. Sloboda zvierat to však má v zime ešte o čosi náročnejšie. Záujemcov o adopciu je menej, psíkov vyhodených na ulici, naopak, viac. Zamestnanci útulku apelujú aj na dobrovoľníkov, ktorí by poskytli psíkom aspoň dočasnú starostlivosť, čím by im pomohli „prezimovať“.

„Mnoho ľudí sa dostalo na hranicu chudoby a ako prvé sa snažia zbavovať hladných krkov. Každý deň nám chodí do útulku množstvo žiadostí o umiestnenie svojho vlastného psa v zime,“ vysvetľuje zamestnankyňa útulku Slobody zvierat Kristína Devínska.

Dodáva však, že to nie je dobrá voľba, keďže bytové psy nie sú na takú zimu zvyknuté. To môže byť pre zdravie týchto zvierat osudné. Viac o živote psíkov v útulku sa dozvieš v našej reportáži.

Domov
Zdieľať
Diskusia