Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vojtěch Vanda
19. decembra 2022 o 17:16
Čas čítania 0:50

Ukrajinu bude varovať Luke Skywalker. Herec Mark Hamill prepožičal hlas aplikácii, ktorá varuje Ukrajincov pred nebezpečenstvom

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Ukrajinu bude varovať Luke Skywalker. Herec Mark Hamill prepožičal hlas aplikácii, ktorá varuje Ukrajincov pred nebezpečenstvom
Zdroj: Lucasfilm/Walt Disney Pictures

Herec Mark Hamill, ktorý sa preslávil najmä rolou Luka Skywalkera v legendárnych Star Wars, nahovoril v aplikácii upozornenie pred ruským nebezpečenstvom.

Slávna veta „Nech vás sprevádza sila“ teraz dostáva iný a oveľa reálnejší význam. Aplikácia Air Alert, ktorá upozorňuje ukrajinských obyvateľov pred vojenským nebezpečenstvom zo strany ruskej armády, totiž získala mocného spojenca – hlas Luka Skywalkera z Hviezdnych vojen. Herec Mark Hamill nahovoril všetky upozornenia.

Anglická verzia aplikácie Air Alert vznikla pod záštitou iniciatívy United24. Hamill je ambasádorom iniciatívy a sám od začiatku invázie aktívne podporuje jej činnosti. Naposledy sa napríklad podieľal na pomoci s financovaním desiatich nových dronov k spravodajskej práci.

Teraz jeho hlas budú počuť všetci, ktorým bude hroziť týchto päť nebezpečenstiev: raketový útok, bombardovanie, prestrelky v uliciach, radiácia a chemická hrozba. Keď toto nebezpečenstvo nastane, herec naň bude upozorňovať aj ikonickými hláškami z filmov Star Wars vrátane hlášky „May the Force be with U!“, čo sa dá preložiť ako „Nech ťa sprevádza sila“.

United24 je globálna iniciatíva na podporu Ukrajiny, ktorá bola vytvorená 5. mája 2022 ukrajinskými úradmi počas ruskej invázie na Ukrajinu. Jej hlavný zámer je vybrať čo najviac peňazí na podporu krajiny. Dňa 7. decembra 2022 bolo vybraných viac ako 237 miliónov dolárov, ktoré zaslali ľudia zo 110 krajín.

Domov
Zdieľať
Diskusia