Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
18. decembra 2022, 18:55
Čas čítania 1:00

Jeden z najdramatickejších finálových duelov v histórii vyhrala Argentína 4 : 3 po penaltách

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Jeden z najdramatickejších finálových duelov v histórii vyhrala Argentína 4 : 3 po penaltách
Zdroj: TASR/AP/Christophe Ena

O víťazovi rozhodli až penalty.

Strhujúci a napínavý súboj dvoch futbalových mágov z jedného klubu. Tak by sa dalo charakterizovať finále svetového pohára v Katare. Argentína porazila Francúzsko 4 : 3 po penaltách.  

Tím Lionela Messiho viedol po prvom polčase s dvojgólovým náskokom. Skóre otvoril práve útočník Paris Saint-Germain FC (PSG) premeneným pokutovým kopom. Druhý gól strelil po krásnej akcii záložník talianskeho Juventusu Ángel Di María.

Angel Di Maria.
Angel Di Maria. Zdroj: TASR/AP/Photo/Natacha Pisarenko


Tridsaťpäťročný Messi sa vo finále postavil svojmu spoluhráčovi z parížskeho tímu Kylianovi Mbappému. Práve ten v 79. minúte zdramatizoval duel, keď premenil pokutový kop a znížil na 2 : 1. Len o dve minúty na to Mbappé zázračne vyrovnal a šokoval milióny divákov po celom svete.  

Francúzi zrazu chytili druhý dych a v závere bojovali ako levy. Mali nebezpečné šance a dominovali aj v držaní lopty. Messi ešte v 97. minúte nadstaveného času poslal „delovku“ smerom k francúzskej bráne, ale brankár Hugo Lloris ju vyboxoval preč. Zápas tak nakoniec šiel do predĺženia.

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. Zdroj: TASR/AP Photo/Natacha Pisarenko


Prvá časť predĺženia skončila bez výraznejších šancí 2 : 2. V 108. minúte opäť Messi ohrozil bránu Lorisa, ale francúzsky brankár bol obozretný a eliminoval šancu Argentíny. Čoskoro na to však bol Loris bezmocný, keď hviezda bielo-modrých dorazila strelu Martinéza a zvýšila na 3 : 2. 

Mbappé však tri minúty do konca znova rozradostil celé Francúzsko, keď premenil penaltu, ktorú rozhodca odpískal po ruke Argentínčanov v šestnástke. Útočník PSG tak zavŕšil zápas úchvatným hattrickom a znova zapálil iskru nádeje na svetový titul.

Záver bol plný šancí na oboch stranách, duel však skončil nerozhodne a museli rozhodnúť až penalty, v ktorých nakoniec boli úspešnejší Argentínčania.

Domov
Zdieľať
Diskusia