Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. decembra 2022, 14:31
Čas čítania 0:40
TASR

Pikachu v seriáli Pokémon končí. Jeho hviezdou bol celých 25 rokov

FILMY A SERIÁLY POKÉMON SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Nové epizódy skalných fanúšikov čakajú už budúci rok.

Animovaný seriál Pokémon sa v roku 2023 vráti na obrazovky, ale bude bez svojej najväčšej hviezdy – Pikachua. Japonský animovaný seriál sledoval od roku 1997 súboje Pikachua a jeho trénera Asha Ketchuma s konkurenčnými pokémonmi.

Po 25 rokoch a viac ako 1 200 epizódach Ash Ketchum vyhral World Coronation Series Masters 8 a stal sa najlepším trénerom vo svete pokémonov. Ďalšie dobrodružstvá sa teraz zamerajú na postavy menom Liko a Roy.

Anketa:
Mal si rád Pikachua?
Ako dieťa som ho žral.
Milujem ho doteraz.
Nie.
Ako dieťa som ho žral.
52 %
511 Hlasov
Milujem ho doteraz.
41 %
406 Hlasov
Nie.
7 %
69 Hlasov

„Nová séria bude predstavovať všetko, čo fanúšikovia milujú na animácii pokémonov, vrátane akcie, dobrodružstva, priateľstva a pokémonov,“ uviedli tvorcovia. Pokémoni sa prvýkrát objavili vo videohre pre Nintendo Gameboy v roku 1996. Príbehy o súperení pokémonov si odvtedy obľúbili milióny detí a úspešne konkurujú príbehom Star Wars a Harryho Pottera.


Posilnila ich v roku 2016 prelomová mobilná hra Pokemon Go. V mobilných telefónoch využívala geolokáciu a rozšírenú realitu na umiestnenie postáv do reálneho sveta a stala sa tak kultúrnym fenoménom. Z najnovších videohier o pokémonoch Scarlet a Violet sa od konca novembra predalo už viac ako 10 miliónov kópií.

Domov
Zdieľať
Diskusia