Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
16. decembra 2022, 11:38
Čas čítania 0:47

Rusi verbujú na kopanie zákopov, ponúkajú takmer 4 000 eur. Berú aj osoby so zdravotným postihnutím

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Rusi verbujú na kopanie zákopov, ponúkajú takmer 4 000 eur. Berú aj osoby so zdravotným postihnutím
Zdroj: TASR/AP, Telegram/mozhemobyasnit

Na sociálnych sieťach a pracovných portáloch inzeruje ruská spoločnosť StroiKom bizarnú pracovnú ponuku.

Potenciálnym kopáčom zákopov sú v Rusku ochotní vyplatiť finančnú odmenu v rozsahu od 1 300 do 3 800 eur mesačne. Aj keď ponúkajú na ruské pomery nadpriemernú odmenu, na uchádzačov nemajú žiadne nároky. Paradoxne v inzeráte uvádzajú, že o túto prácu sa môžu uchádzať aj „osoby so zdravotným postihnutím“. Informáciu sprostredkoval spravodajský portál Meduza a z inzerátu cituje aj telegramový kanál Mozhem Obyasnit.

Inzeráty sľubujú aj bezplatné ubytovanie, stravovanie či dopravu. Väčšinu z nich na pracovných portáloch publikovala spoločnosť StroiKom, ktorá je zodpovedná za výstavbu Krymského mosta, letiska v Soči alebo štadióna v Nižnom Novgorode.

Pracovná pozícia zahŕňa kopanie zákopov, stavbu opevnení a bunkrov, ale aj rozmiestňovanie protitankových zátaras v oblastiach ako Luhansk, Záporožie alebo Belgorod.

Kanál Mozhem Obyasnit na Telegrame poznamenal, že sú ruské stránky s pracovnými ponukami plné negatívnych statusov od ľudí, ktorí tvrdia, že pracovali pre StroiKom. Recenzenti tvrdia, že boli nútení žiť v armádnych stanoch a že ich výplaty meškali a neboli vyplatené v plnej výške.

„Nenechajte sa v pokušení pracovať pre StroiKom LLC, bez ohľadu na to, koľko vám zaplatia. Utečte,“ povedal jeden z komentujúcich.

Ruská vláda sa k pracovným ponukám doteraz nepriznala a nevydala oficiálne stanovisko, ktoré by komentovalo verbovanie nových zamestnancov netradičnou cestou.

Domov
Zdieľať
Diskusia