Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. decembra 2022 o 6:44
Čas čítania 0:26

Hraničná a cudzinecká polícia dostane bezpilotné lietadlá. Za drony vyrábané v Česku zaplatíme dva milióny eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súčasťou projektu je aj výcvikový program pre sedem pilotov a dvoch mechanikov.

Hraničná a cudzinecká polícia dostane nový systém bezpilotných lietadiel za 2 milióny eur.  Systém je určený na posilnenie kontroly hraníc.

Má sa skladať z dvoch bezpilotných lietadiel s pevným krídlom, pozemnej riadiacej stanice, modulu dátového spojenia so zariadením na prenos signálu a dvoch multisenzorových kamerových platforiem. Obsahovať má aj logistické zabezpečenie na prevádzku jedného lietadla na 800 letových hodín. Súčasťou zákazky je aj výcvikový program pre sedem pilotov a dvoch mechanikov.

Projekt bude spolufinancovaný z eurofondov. Vyplýva to zo zmluvy medzi Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky a spoločnosťou Primoco UAV Defence, zverejnenej v centrálnom registri zmlúv. Systém by mal byť dodaný najneskôr do šiestich mesiacov riaditeľstvu hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach.

Domov
Zdieľať
Diskusia