Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
5. decembra 2022 o 13:10
Čas čítania 0:28

Matovič prirovnal lekárskych odborárov k teroristom, ktorí unášajú lietadlá. Symbolicky vraj „držali hadičky pacientom“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Igor Matovič znova kritizuje lekárskych odborárov, nazval ich teroristami.

Národná rada SR podľahla vydieraniu a lekárski odborári sú vraj teroristi. Aj tak sa dnes v Rádiu Expres vyjadril minister financií Igor Matovič k navýšeniu platov lekárov. „Je to pre mňa rovnaký terorista, ako keď niekto unesie lietadlo,“ vyhlásil. 

Matovič tvrdí, že odborári symbolicky „držali hadičky pacientom“ a bolo im jedno, že v prípade podania hromadných výpovedí by ich nemal kto vyšetrovať. „To je už váš problém, pán minister,“ hovorili vraj Matovičovi. „Vy-die-ra-či, máte to na Harabina,“ okomentoval tvrdo odborárov šéf rezortu financií.

Začiatkom októbra viac ako 2 100 lekárov podalo hromadnú výpoveď a hrozilo, že mnohých pacientov nebude mať kto ošetrovať. Odborári trvali na splnení ôsmich požiadaviek. Miesto ministra financií sa s nimi nakoniec dohodol premiér Eduard Heger.

Domov
Zdieľať
Diskusia