Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. decembra 2022, 13:11
Čas čítania 0:47

Výber daní na Slovensku rekordne rastie. Finančná správa vybrala o dve miliardy eur viac ako vlani

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančná správa vykonala v tomto roku 6 187 daňových kontrol, celkový objem nálezov z týchto kontrol bol až 343 miliónov eur.

Finančná správa vybrala na daniach v porovnaní s minulým rokom o dve miliardy eur viac. Plnenie plánu daňových príjmov štátneho rozpočtu ku koncu novembra je na úrovni 99,2 %, keď nominálne príjmy dosiahli výšku 14,4 miliardy eur. Rekordný bude v tomto roku aj výsledok vymáhania daňových nedoplatkov, ktoré by malo priniesť okolo 300 miliónov eur, a postupne rastie aj efektivita výberu daní, uviedol vo štvrtok na tlačovej konferencii prezident FS Jiří Žežulka.


„Veľmi pravdepodobne rozpočet naplníme a dosť pravdepodobne ešte rozpočet preplníme oproti očakávaniam,“ povedal Žežulka. Podľa predbežných ukazovateľov podľa prezidenta FS rastie aj efektivita výberu daní a klesá daňová medzera.


Finančná správa vykonala v tomto roku 6 187 daňových kontrol, celkový objem nálezov z týchto kontrol bol až 343 miliónov eur. Dobrou správou pre klientov je podľa Žežulku fakt, že sa podarilo skrátiť dĺžku daňovej kontroly približne o dva mesiace. „V tomto trende budeme pokračovať aj v nasledujúcom roku,“ dodal.


Úspory nákladov prinášajú FS zmeny v oblasti IT. FS intenzívne rokuje aj s dodávateľmi IT systémov a za dva roky sa jej podarilo vyrovnať už 15 IT systémov a v riešení je ďalších deväť. Celkovo sa na prevádzkových nákladoch v oblasti IT podarilo ušetriť už jeden milión eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia