Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. novembra 2022, 13:44
Čas čítania 0:31

NAKA sa opäť obula do kauzy únosu Vietnamca. Prípad nás vyrušuje, odkázal Hamran

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z Nemecka Vietnamca tajná služba previezla do Prahy a v Bratislave ho naložila omámeného do slovenského vládneho špeciálu.

NAKA začala trestné stíhanie pre podozrenie z korupcie v prípade únosu Vietnamca. Kriminálna agentúra chce na prípade spolupracovať aj s Nemeckom. Únos sa mal uskutočniť ešte v roku 2017. Policajný prezident Štefan Hamran o prípade hovoril na výbore pre obranu a bezpečnosť. „Vnímame ten prípad, vyrušuje nás a začali sme ho trestne stíhať,“ povedal. 

Vietnamského podnikateľa a funkcionára tamojšej komunistickej strany Trinh Xuan Thanha uniesli z Berlína do Vietnamu. Z Nemecka ho tajná služba previezla do Prahy a v Bratislave ho naložila omámeného do slovenského vládneho špeciálu. Vietnamec bol v Nemecku v azylovom konaní a v tom čase bol oficiálne chránený nemeckými úradmi.

Delegáciu, ktorá vo vládnom špeciáli priletela do Bratislavy, mal údajne sprevádzať aj šéf protokolu ministerstva vnútra Radovan Čulák. Neskôr sa mali presunúť na stretnutie do vládneho hotela Bôrik. 

Domov
Zdieľať
Diskusia