Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. novembra 2022 o 16:10
Čas čítania 0:31

Prezident Zelenskyj: Vojna na Ukrajine sa neskončí, kým Krym nebude vrátený Ukrajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruské jednotky budú musieť podľa Zelenského opustiť všetky územia, ktoré v októbri anektovali, vrátane Krymu, ktorý ovládajú od roku 2014.

Trvalý mier sa nedosiahne, kým nebude Krym vrátený Ukrajine. V piatok to povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj zdôraznil, že ruské jednotky by mali byť vytlačené zo všetkých častí ukrajinského územia – nielen z Doneckej, Luhanskej, Chersonskej a zo Záporožskej oblasti, ktoré boli anektované v októbri, ale aj z polostrova Krym. Ten Rusko anektovalo ešte v roku 2014.

20. septembra 2022 o 12:40 Čas čítania 0:46 Turecký prezident Erdogan chce, aby Rusko vrátilo všetky okupované územia Ukrajine. Putina požiadal, aby opustil aj Krym Turecký prezident Erdogan chce, aby Rusko vrátilo všetky okupované územia Ukrajine. Putina požiadal, aby opustil aj Krym

„Ak sa nepodarí získať späť územie v plnom rozsahu, vojna sa dostáva na bod mrazu. A je len otázkou času, kedy sa opäť obnoví,“ upozornil ukrajinský prezident.

Zelenskyj dodal, že zmätkom spôsobeným súčasnou situáciou a budúcim osudom Krymu on rozumie. Zároveň uviedol, že privíta všetky návrhy na to, ako sa nevojenským spôsobom pričiniť o stiahnutie vojenských jednotiek z tohto polostrova. „Ak také riešenie nebude zahŕňať stiahnutie ruských jednotiek z Krymu, bude to len stratou času,“ vyhlásil Zelenskyj.

Domov
Zdieľať
Diskusia