Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. novembra 2022, 20:49
Čas čítania 0:24

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia vzrástla. Viac bolo aj pacientov s chrípkou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Epidemiológom v týždni nahlásili 44 919 prípadov s respiračnými ochoreniami.

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v tomto týždni stúpla o 26,5 percenta. V prípade chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia zaznamenali nárast o 6,5 percenta.

Najvyššia chorobnosť bola v Bratislavskom kraji, najnižšia v Banskobystrickom. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola u detí do 5 rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1160 osôb.

Ako chrípku a chrípke podobné ochorenia nahlásili 3041 ochorení. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom. Úrad verejného zdravotníctva zároveň informoval, že 29 materských škôl a tri základné školy prerušili vyučovanie. „V epidemiologickom informačnom systéme bolo v 47. kalendárnom týždni 2022 spracovaných 1149 prípadov ochorenia COVID-19,“ dodal úrad.

Domov
Zdieľať
Diskusia