Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
25. novembra 2022, 9:20
Čas čítania 0:41

Voľby by v novembri vyhral Hlas-SD. Druhou najsilnejšou stranou je SMER

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlas-SD sa stále drží na najvyššej priečke.

Ak by sa voľby do Národnej rady konali v novembri, vyhrala by ich strana Hlas-SD so ziskom 19,5 percenta hlasov. Druhý by bol Smer-SD so 16 percentami, vypláva z prieskumu agentúry AKO. 

Na treťom mieste by bola strana Progresívne Slovensko, ktoré by získalo 11,5 percenta hlasov. Do Národnej rady SR by sa dostala aj SaS s podporou 10,8 percenta. OĽaNO by podľa prieskumu získalo 7,5 percenta hlasov. Za ním by skončila Sme rodina s podporou 6,9 percenta voličov. Do parlamentu by sa dostala aj Republika so ziskom 6,3 percenta hlasov a KDH s podporou 6,1 percenta voličov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS so ziskom 4,2 percenta, tiež Aliancia so ziskom 2,6 percenta hlasov. Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS a Za ľudí, získali by po 1,9 percenta hlasov.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 35 mandátov, Smer-SD 29. Progresívne Slovensko by obsadilo 20 stoličiek, SaS o jednu menej. Za nimi nasledujú OĽaNO s 13 mandátmi, Sme rodina s 12 mandátmi, Republika a KDH by obsadili po 11 stoličiek.

Domov
Zdieľať
Diskusia