Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
24. novembra 2022, 8:26
Čas čítania 0:45

Karin Fuentesová získala ďalšiu miliónovú investíciu pre svoj startup Digitoo. Z Česka mieri na Slovensko a do Británie

Kategória:
Ekonomika a financie
Uložiť Uložené

Zakladateľka Digitoo Karin Fuentesová so svojím tímom dokázala prepojiť umelú inteligenciu s účtovníctvom.

Český startup Digitoo získal v poradí už tretiu investíciu vo výške 1,1 milióna. Financie pochádzajú z nového fondu založeného spoločnosťou Crowdberry s názvom CB Growth One. Startup rozbehla pred dvoma rokmi Karin Fuentesová, ktorá naň do dnešného dňa získala investície v celkovej výške 2,5 milióna eur.

Karin Fuentesová, zakladateľka Digitoo.
Karin Fuentesová, zakladateľka Digitoo. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran


Digitoo prinieslo na trh riešenie v podobe intuitívnej aplikácie, ktorá dokáže čítať údaje z faktúr, umožňuje ich viacúrovňové schvaľovanie a priradí im aj príslušné kódy. Zásadne tak uľahčuje prácu účtovníkov. „Zo začiatku sme boli len dvaja a pri pive sme si kreslili, ako asi by to mohlo fungovať,“ povedala zakladateľka Digitoo v dávnejšom rozhovore pre Refresher

27. októbra 2021, 9:30 Čas čítania 7:02 Karin Fuentesová: Prvý investor mi poslal na účet 10 miliónov korún a povedal, že papiere dotiahneme neskôr Karin Fuentesová: Prvý investor mi poslal na účet 10 miliónov korún a povedal, že papiere dotiahneme neskôr

Výrazný míľnik dosiahol startup počas leta aktuálneho roka, keď sa presnosť ich umelej inteligencie zvýšila na 95 % a stále rastie.

Startup vďaka investícii rozšíri svoje pôsobenie z Česka aj na slovenský a britský trh a plánuje aj ďalší technologický posun. „Financie využijeme na vývoj osobnej umelej inteligencie, ktorá bude sama účtovať. Prečíta si kľúčové slová a účtovať sa bude učiť od našej juniorskej i seniorskej účtovníčky. Zároveň túto investíciu vnímame ako rezervný kapitál. Naším cieľom je totiž v blízkej budúcnosti kapitálové posilnenie prostredníctvom ďalších zahraničných investorov,“ hovorí Karin Fuentesová.

Domov
Zdieľať
Diskusia