Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
23. novembra 2022, 14:47
Čas čítania 0:45

Vladimír Lengvarský zaútočil na Mareka Krajčího. Ostal po ňom zoznam snov a neporiadok, ktorý sme upratovali rok a pol, vyhlásil.

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kritizuje zriadenie Zdravotníckej implementačnej agentúry aj plán snov, ktorý mal byť súčasťou plánu obnovy.

Ministerstvo zdravotníctva vydalo stanovisko o stave pripravenosti štátnych nemocníc na čerpanie peňazí z plánu obnovy. Rezort, ktorý vedie súčasný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO), v ňom nebývalo kritizuje predchádzajúceho ministra Mareka Krajčího (OĽaNO).

Jeho vedenie po nástupe „nezdedilo“ žiadne pripravené projekty a ani projekty bratislavských Rázsoch a martinskej nemocnice neboli dokončené. „Marek Krajčí však aj tieto projekty pozastavil na jeden rok. Odblokoval ich až Vladimír Lengvarský,“ konštatuje ministerstvo.

krajči, lengvarsky
Zdroj: TASR/Martin Baumann, TASR/Jaroslav Novák

O zozname projektov v rámci plánu obnovy hovorí, že pôvodne išlo o „zoznam snov“. Jednotlivé ciele údajne predchádzajúci minister a jeho podriadení nevystavili hlbšej analýze. „Absolútne nepochopili, čo znamená investičná príprava výstavby nových nemocníc, a zanechali v Pláne obnovy a odolnosti SR súčasnému vedeniu chaos, ktorý sa takmer rok snažilo súčasné vedenie upratať,“ uvádza sa v stanovisku.

Zbytočná agentúra

Kritizuje aj zriadenie Zdravotníckej implementačnej agentúry. Tá podľa ministerstva nepriniesla požadovaný efekt. „Skôr sa potvrdilo, že zriadenie takejto agentúry je nehospodárne, neefektívne a napriek mediálne komunikovaným informáciám ZIA nedokázala plniť ani základné funkcie v rozsahu jej zriaďovacej listiny. Už vôbec by nedokázala vykonávať komplexnú projekčnú činnosť pre všetky štátne nemocnice, respektíve pre nemocnice, ktoré by boli financované z plánu obnovy a odolnosti,“ zhodnotil rezort.

Domov
Zdieľať
Diskusia