Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Veronika Szűcs Rajničová
2. decembra 2022, 12:30
Čas čítania 6:08

Vieme, ako bude vyzerať celý downtown v Bratislave. Kedy bude nová veža Ister Tower hotová a aký dostane vzhľad?

Kategória:
Ekonomika a financie
Uložiť Uložené

Okolo projektu Ister Tower sa vynáralo množstvo otáznikov. Pozdržala ho zmena územného plánu a nesúhlas jedného zo spoločníkov firmy, ktorá vlastnila pozemok. Zisťovali sme, kedy sa postaví a ako bude vyzerať.

Teraz už vieme, ako bude vyzerať celý bratislavský downtown. Projekt Ister Tower od developera The Galata Group získal právoplatné územné rozhodnutie, čo ho posunulo výrazne bližšie k realizácii.

Médiá sa pritom roky pýtali, či sa vôbec postaví. Verejnosť mohla vidieť niekoľko verzií stavieb, ktoré by mohli v území stáť, a hovorilo sa aj o tom, že je projekt na predaj. Refresher oslovil majiteľa The Galata Group Matúša Trajtera, ktorý stál pri projekte od začiatku, aby nám vysvetlil, prečo to viazlo a čo môžeme vo finále očakávať.

Na Refresheri nájdeš okrem iného aj novinky z developmentu a analýzy realitného trhu. Ak chceš podporiť naše úsilie tvoriť kvalitnú žurnalistiku a získať prístup ku všetkým exkluzívnym článkom, pridaj sa do klubu Refresher+.

Čo sa bude diať teraz

Územné rozhodnutie je právoplatné. Ďalším míľnikom je získanie stavebného povolenia. Projektovú dokumentáciu má na starosti architektonický ateliér A1 Respect, ktorý pripravoval aj vedľajšiu Euroveu a Portum. Developer verí, že najneskôr na prelome rokov 2022/2023 požiada o stavebné povolenie. Jeho získanie na Slovensku štandardne trvá rok.

26. marca 2024, 15:30 Čas čítania 2:13 Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom

Do momentu právoplatného stavebného povolenia by chcel mať vysúťaženého generálneho dodávateľa a nastavené financovanie. V tom čase sa môže spustiť aj predpredaj.

Ako bude vyzerať architektúra

Verejnosť mohla vidieť prvý „nástrel“ budúcej podoby Ister Toweru od architektov Pavla Škombára a Petra Bauera, keď projekt kreslili kvôli územnému rozhodnutiu v roku 2016.

Developer chcel, aby architektúra výškovej veže svojou dynamikou pripomínala blízky Dunaj a jeho meandre (Ister znamená po grécky Dunaj), tak ako chicagska vodná veža zrkadlí Veľké jazerá. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125483 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy sa začne stavať a kedy by mohla celá veža stáť.
  • Ako zmení vizuál stavby nový redizajn.
  • Ako budú vyzerať byty, ofisy a hotel.
  • Aká bola história projektu.
  • Kto môže byť novým partnerom, ktorý do projektu vstúpi.
  • Pre koho sú byty určené.
Domov
Zdieľať
Diskusia