Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
8. novembra 2022, 12:53
Čas čítania 1:21

NHL: Slafkovský potrebuje po svojom boku elitných spoluhráčov, vo štvrtej formácii ich nemá, myslí si expert

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
NHL: Slafkovský potrebuje po svojom boku elitných spoluhráčov, vo štvrtej formácii ich nemá, myslí si expert
Zdroj: Getty Images/Minas Panagiotakis-Stringer
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Len donedávna sa pritom špekulovalo, či Slafkovský pôjde na farmu do AHL alebo zostane v prvom tíme.

Slovenský hokejový útočník a tohtoročná draftová jednotka Juraj Slafkovský nutne potrebuje viac herného vyťaženia a lepších spoluhráčov po boku, myslí si hokejový expert Marc Dumont z portálu montrealhockeynow.

„Kvalita Slafkovského spoluhráčov bola doteraz slabá. Cieľom by malo byť urobiť zo Slafkovského ofenzívneho útočníka, nie defenzívneho. Jeho momentálne zaradenie preto nie je ideálne,“ povedal Dumont.

Narážal na fakt, že Juraj Slafkovský odohral väčšinu zápasov v 4. formácii.

Anketa:
Má Juraj Slafkovský na to, aby hral po boku lepších spoluhráčov vo vyššej formácii?
Áno, v klube musia jeho talent rozvíjať.
Nie, ešte neukázal dosť.
Áno, v klube musia jeho talent rozvíjať.
92 %
Nie, ešte neukázal dosť.
8 %

Priemerný čas 18-ročného Košičana na ľade je 11 minút a 5 sekúnd, čo je v porovnaní s ostatnými spoluhráčmi málo. Spomedzi všetkých klubových útočníkov je to až druhý najnižší čas. Druhý od konca je aj v čase strávenom na ľade počas presilových hier. V nich odohral 2 minúty a 43 sekúnd.

Juraj Slafkovský ukazuje aj napriek slabému hernému vyťaženiu, že dokáže byť efektívny. V deviatich zápasoch strelil tri góly, pričom jeden z nich padol práve v presilovej hre.

„Keď je Juraj na ľade, jeho tím nemá veľa striel na súperovu bránu, no na druhej strane ich nemá veľa ani súper. Veľa to hovorí o jeho kvalitnej defenzívnej hre,“ pokračuje Dumont. Ten ďalej Slafkovského chváli, že vidí veľké napredovanie v útočnom pásme. Využíva svoj talent a takisto aj postavu.

6. novembra 2022, 7:28 Čas čítania 0:57 VIDEO: Juraja Slafkovského po tvrdom zásahu pukom odnášali do šatne. Neskôr sa do hry vrátil a strelil gól VIDEO: Juraja Slafkovského po tvrdom zásahu pukom odnášali do šatne. Neskôr sa do hry vrátil a strelil gól

Nad Slovákom donedávna visel otáznik o jeho budúcnosti v prvom tíme Montrealu Canadiens. Po odohratí deviateho zápasu, v ktorom skóroval, malo padnúť rozhodnutie, či bude Slafkovský pokračovať na farme v AHL alebo nie. Z tímu napokon vypadol útočník Rem Pitlick. Toho klub zaradil na listinu nechránených hráčov.

„Hoci by v AHL dostával viac miesta, jeho výsledky v NHL dokazujú, že je pripravený na vyššiu záťaž v NHL a nie na farme. Tam by čelil menšej konkurencii, v prvom tíme ho preveria tí najlepší na svete. Faktom je, že tímu Laval Rocket by sa služby Slafkovského určite zišli,“ konštatuje Dumont. Na záver dodáva, že ak mu Montreal nedokáže dať potrebný priestor, je to práve Laval Rocket, ktorý by mu potrebné miesto dokázal ponúknuť.

Ak Juraj Slafkovský nastúpi na svoj 10. zápas, ktorý Montreal odohrá proti Detroitu Red Wings, začne mu platiť nováčikovská zmluva na 950-tisíc dolárov ročne.

Domov
Zdieľať
Diskusia