Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
24. októbra 2022, 20:25
Čas čítania 1:26

16-ročný Američan sa priznal k vražde štyroch spolužiakov. Obdivoval Hitlera, zbraň dostal od rodičov na Vianoce

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ethan Crumbley priznal vinu vo všetkých 24 bodoch obžaloby vrátane terorizmu a vraždy prvého stupňa.

Šestnásťročný Ethan Crubley, ktorý minulý december zastrelil štyroch spolužiakov na škole v americkom štáte Michigan, priznal vinu vo všetkých 24 bodoch obžaloby vrátane terorizmu a vraždy prvého stupňa. Strelec pôvodne vinu odmietol pre nepríčetnosť. 

Ďalších 7 žiakov vyviazlo v osudný deň so zranením. Podľa Vice mohlo byť obetí omnoho viac. Strelec sa totiž pokúsil vstúpiť do tried, čo sa mu nepodarilo, keďže študenti a učitelia zamkli dvere a zabarikádovali sa vnútri.

Prokurátori uviedli, že strelec bol fascinovaný sériovými vrahmi a nacistickou propagandou, na internete používal meno „HeilHitler“ a často kreslil nacistické symboly. Vo svojom denníku podrobne písal o svojej túžbe znásilniť a zabiť spolužiačku aj o tom, akú veľkú radosť mal z týrania vtáka.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Rodičia chlapca, ktorí odmietajú, že by o jeho zámere vedeli, boli po masakri obvinení z neúmyselného zabitia. Podľa prokuratúry „vytvorili prostredie, v ktorom prekvitali násilnícke sklony ich syna. Vedeli, že ich syn má problémy, no napriek tomu mu kúpili na Vianoce zbraň“.

Odsúdenie za vraždu prvého stupňa zvyčajne v americkom štáte Michigan znamená doživotný trest odňatia slobody. Strelec Ethan Crumbley počas pojednávania viackrát povedal, že rozumie hroziacim trestom. Mladiství, ktorí sú obvinení ako dospelí, nemôžu dostať trest smrti ani doživotie bez podmienečného prepustenia.


Crumbley sa v deň incidentu správal podozrivo. Iba niekoľko hodín pred útokom zavolali jeho rodičov do školy pre kresby postavy strieľajúcej do ľudí s nápisom „myšlienky sa nezastavia, pomôž mi“ a „všade krv“. Rodičia po rozhovore s výchovným poradcom odmietli syna vziať zo školy a odišli domov. Po návrate do triedy začal chlapec strieľať po žiakoch zo zbrane, ktorú si priniesol v ruksaku.


Podľa polície na svoj mobilný telefón nahral aj video, v ktorom hovoril o plánovanom útoku. 
Prokurátorka začiatkom tohto roka odhalila, že Crumbley mal halucinácie o démonoch a bol fascinovaný zbraňami.

Domov
Zdieľať
Diskusia