Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Adam Novosad
19. októbra 2022, 17:33
Čas čítania 0:42

VIDEO: Japonca napadol na horách medveď, ubránil sa mu ako skutočný Tarzan. Maco utekal kadeľahšie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Japonskému horolezcovi sa podarilo medveďa odohnať vďaka kombinácii kopancov a úderov.

Už viac ako milión ľudí videlo, ako sa japonskému horolezcovi podarilo zvíťaziť v súboji s agresívnym medveďom. Japonský horolezec zliezal z hory Mt. Futago, keď naňho zviera nepozorovane zaútočilo zozadu, píše Newsweek.

Muž svoje lezenie zaznamenával na kameru GoPro, vďaka ktorej natočil celý boj s medveďom, ktorý opakovane dobiedzal a snažil sa horolezca napadnúť. Podľa všetkého na Japonca zaútočil medveď ušatý, ktorý sa bežne vyskytuje v Ázii a v dospelosti váži od 100 do 150 kilogramov v závislosti od pohlavia.

Japonec si však podľa vlastných slov zachoval chladnú hlavu, začal kričať, aby zviera odplašil, a opakovane sa ho snažil kopnúť nohou aj udrieť rukou. Táto reakcia medveďa po približne dvadsiatich sekundách odradila, horolezca nechal na pokoji a zmizol v horskom poraste.

„Zozadu ma napadol medveď, keď som schádzal zo skalnatého hrebeňa hory Mt. Futago v Japonsku. Pocit strachu som vymenil za myšlienku, že ak to má prísť, tak nemám žiadnu inú možnosť, ako tomu čeliť,“ opisuje svoje pocity z boja proti medveďovi japonský horolezec.

Domov
Zdieľať
Diskusia