Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
18. októbra 2022, 11:09
Čas čítania 0:41

Do leopoldovskej väznice pašovali drogy, jeden väzeň spáchal samovraždu. Minister spravodlivosti žiada jej vyšetrenie

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Vyšetrovateľ obvinil 5 ľudí, jeden sa však medzičasom vo väzení obesil.

Za brány väzenia v Leopoldove dlhý čas pašovali drogy. V prípade vyšetrovateľ obvinil päť osôb, no jedna z nich si siahla vo väzení na život. Minister spravodlivosti Viliam Karas žiada, aby smrť väzňa dôkladne prešetrili.

„Život každého človeka, a to aj obvineného alebo odsúdeného, má hodnotu, ktorú treba za každých okolností chrániť. Budem preto žiadať dôsledné vyšetrenie všetkých okolností tohto úmrtia,“ vyhlásil s tým, že orgánom činným v trestnom konaní a ich nezávislému vyšetrovaniu dôveruje.

20. augusta 2021, 15:30 Čas čítania 10:09 ROZHOVOR: Vrah sa ospravedlnil svokre za to, že jej zabil dcéru a tri vnúčatá. Odpustila mu a prišla za ním do väzenia ROZHOVOR: Vrah sa ospravedlnil svokre za to, že jej zabil dcéru a tri vnúčatá. Odpustila mu a prišla za ním do väzenia

Podľa informácií Zboru väzenskej a justičnej stráže medzi podozrivých od začiatku prípadu patrili traja odsúdenci, ale aj dvaja civilní zamestnanci pracujúci v ústave. TV JOJ uviedla, že pašovanie narkotík za brány väzenia prebiehalo kontinuálne asi dva roky a zapojená do neho bola aj mama a syn.

Drogy si vraj väzni objednávali cez prepašovaný mobil. Do väzenia ich pašeráci dostali cez dodávky a skryli v paletách či v špeciálnych železných konštrukciách. Do väznice sa tak dostával pervitín, ale aj tabletky s látkami ako diazepam, oxazepan, naloxón či buprenorfín. Za distribúciu a prechovávanie drog hrozí obvineným 10 až 15 rokov za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia