Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Jana Chovancová
15. októbra 2022, 20:13
Čas čítania 1:13

Česko-slovenský startup Around sa predal sa za viac ako 240 miliónov eur

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dominik Zane, Matt Zakutný a Pavol Serbajl predali svoju aplikáciu Around, pričom predaj tajili niekoľko mesiacov.

Dominik Zane, Matt Zakutný a Pavel Serbajl predali startup Around za viac ako 240 miliónov eur a niekoľko mesiacov sa im to podarilo tajiť. 

O obchode hovorí až tlačová správa spoločnosti Miro, ktorá Around kúpila, informuje portál Czechcrunch. Spoločnosť v správe uvádza, že Around získala už pred štyrmi mesiacmi. V startup vraj verí natoľko, že zaň zaplatila stovky miliónov dolárov. Ide o neoficiálny údaj, ale podľa portálu Czechcrunch sa suma pohybovala v rozmedzí 250 až 300 miliónov dolárov.

Čím je aplikácia Around výnimočná?

Aplikácia Around umožňuje počas videohovorov reálne pracovať, pričom neodvádza pozornosť účastníkov. V aplikáciách ako Google Meet či Zoom, ktoré kopírujú klasickú zasadačku, sa neustále rozptyľuješ sledovaním kolegov. Around dáva dôraz na projekt, na ktorom s kolegom pracuješ.

„Na veľké porady si pusti Zoom. Ale potom, keď ideš s kamarátom na niečom reálne pracovať, tak máš zapnutý Around a ste akoby v jednom office,“ povedal pre Refresher šéf dizajnu Michal Šimkovič v minuloročnom rozhovore. 

Ak si vo svojej firme len zadáte každý pondelok úlohy na celý týždeň a potom si každý robí na svojom, tento nástroj veľmi nevyužiješ. Ale naopak, ak robíš so svojimi spolužiakmi na projekte alebo s kolegom dizajnuješ web alebo záhradný domček, Around je na takéto veci stavaný. Viac o ňom si prečítaš už v spomínanom rozhovore TU.

Zakladatelia startupu Around: Dominik Zane, Matt Zakutný a Pavel Serbajlo.
Zakladatelia startupu Around: Dominik Zane, Matt Zakutný a Pavel Serbajlo. Zdroj: Around/propagační materiál

O predaji sa začalo rokovať už minulý rok

Hoci sa veľká dohoda uzavrela až v júni tohto roka, rokovania prebiehali už minulý rok. „Prišlo to prirodzene. Na základe údajov a analýz sme videli, že používatelia spoločnosti Around používajú aj produkty Miro a naopak. Zvažovali sme rôzne formy vzájomnej spolupráce,“ hovorí pre Czechcrunch Dominik Zane.

16. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:42 Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD)

Dodáva tiež, že spolu so spoločnosťou Miro našli spoločnú víziu, ktorá posilní obe značky a prinesie používateľom ešte lepší zážitok. Spoločnosť Around dostala viacero ponúk na odkúpenie, ale ako Zane hovorí, stratégia so spoločnosťou Miro bola pre nich najrozumnejšia.

Domov
Zdieľať
Diskusia