Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. októbra 2022, 17:41
Čas čítania 0:48

Maroš Žilinka si pochvaľuje stretnutie s exprezidentom Gašparovičom: Už dávno som nemal také obohacujúce stretnutie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Čoraz viac sa špekuluje, že Žilinka by mohol kandidovať za prezidenta v najbližších prezidentských voľbách na jar 2024.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka si v novom príspevku na Facebooku pochvaľuje stretnutie s exprezidentom Ivanom Gašparovičom. V statuse o stretnutí hovorí ako o obohacujúcom.

„Dnes som mal tú česť stráviť veľmi príjemné chvíle s pánom prezidentom Ivanom Gašparovičom. Už dávno som nemal tak obohacujúce stretnutie a rozhovor na vážne i menej vážne témy. Ďakujem, pán prezident,“ napísal generálny prokurátor na sociálnej sieti.

V tomto kontexte je však zaujímavé, že po minuloročnom stretnutí s aktuálnou prezidentkou Zuzanou Čaputovou podobný status nezverejnil. „Mali sme veľmi otvorený a veľmi vážny rozhovor,“ povedal 30. augusta 2021 po stretnutí s prezidentkou, s ktorou sa rozprával o napätých vzťahoch medzi generálnou a špeciálnou prokuratúrou. Prezidentka ho v minulosti kritizovala napríklad za cestu do Ruskej federácie na oslavy výročia tamojšej prokuratúry. 

V kuloároch sa pritom špekuluje o tom, že Žilinka by mohol kandidovať za prezidenta v najbližších prezidentských voľbách na jar 2024. Zákon mu totiž kandidatúru umožňuje aj napriek tomu, že je aktívnym ústavným činiteľom. Ak by ho nezvolili, vo funkcii GP by mohol naďalej pokračovať.

Podľa exministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej je však takáto úprava nesprávna. „Dosť dobre si neviem predstaviť, ako by sme potom naplnili predpoklad nestranného a nezávislého výkonu funkcie generálneho prokurátora,“ povedala pre Denník N.

Anketa:
Myslíš si, že by Maroš Žilinka mal potenciálnu šancu vyhrať prezidentské voľby, ak by kandidoval?
Áno
Nie
Áno
47 %
102 Hlasov
Nie
53 %
115 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia