Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
6. októbra 2022, 14:42
Čas čítania 0:57

Konšpirátor Danny Kollár musí nosiť elektronický náramok od polície. Kaucia ho stála 17-tisíc eur, do desiatej večer musí byť doma

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Danny Kollár nemôže vycestovať z Anglicka minimálne do januára budúceho roku.

Musí nosiť elektronický náramok, aby ho polícia mohla každý deň skontrolovať, či neporušuje nočný zákaz vychádzania. Takto vyzerá realita známeho šíriteľa konšpiračných teórií Daniela Bombica, ktorý dlhodobo žije v Londýne a momentálne je na neho vydaný európsky zatykač, informuje portál Živé.sk, ktorý o ňom zisťoval informácie priamo z britského súdu.

Bombic, na internete známy ako Danny Kollár, za posledné roky na Telegrame vybudoval kanál s viac ako 50-tisíc followermi, kde pravidelne zverejňuje svoje názory, fotografie a videá. Danny Kollár sám seba označuje za „bieleho nacionalistu“, otvorene podporuje extrémistickú stranu Mariana Kotlebu, spochybňoval existenciu koronavírusu a podporuje ruskú agresiu na Ukrajine.

danny kollár
Zdroj: Kulturblog/Danny Kollár/Telegram/PZ SR

Život slovenského konšpirátora sa skomplikoval, keď ho v auguste na základe európskeho zatykača zadržala britská polícia. Od 21. augusta si 48 hodín posedel v policajnej cele, postavil sa pred súd a zaplatil viac ako 17-tisíc eur ako kauciu, vďaka ktorej ho prepustili na slobodu.

Bombic sa však fanúšikom na Telegrame nepochválil novými podmienkami, ktoré musí po zatknutí dodržiavať. Od 22.00 do 5.00 h ráno musí byť doma, čo monitoruje náramok na členku, prostredníctvom ktorého vedia policajti zistiť, či naozaj zákaz nočného vychádzania rešpektuje.

27. júla 2022, 18:14 Čas čítania 0:31 Polícia vydala zatykač na známeho konšpirátora Dannyho Kollára. Vystupoval v Kulturblogu aj Infovojne Polícia vydala zatykač na známeho konšpirátora Dannyho Kollára. Vystupoval v Kulturblogu aj Infovojne

Konšpirátor sa navyše musí trikrát týždenne hlásiť na policajnej stanici, kde mu zakaždým potvrdia, že súdne nariadenia poctivo dodržiava. Bombic nemôže vycestovať z Anglicka, pretože nesmie vlastniť medzinárodné cestovné doklady, ani sa zdržiavať na letiskách. Toto všetko musí znášať až do januára budúceho roka, keď britský súd rozhodne o tom, či Bombic bude vydaný na Slovensko.

Domov
Zdieľať
Diskusia