Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. októbra 2022, 12:13
Čas čítania 0:46

Dědeček svoj čin oľutoval. Prokurátor pre neho navrhol útekovú a preventívnu väzbu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prokurátor navrhol Dědečkovi útekovú a preventívnu väzbu.

Prokurátor bratislavskej prokuratúry Rastislav Remeta na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že Dušana Dědečka budú stíhať väzobne, pretože existuje riziko, že sa pokúsi vyhnúť trestnému stíhaniu alebo trestu. Polícia takisto dohliada na to, aby si Dušan Dědeček neublížil sám. Zároveň vysvetlil zmenu právnej kvalifikácie prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví na obzvlášť závažný trest, pri ktorom hrozí odňatie slobody na 20 až 25 rokov, prípadne aj doživotie.

Remeta
Rastislav Remeta. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Rastislav Remeta asistoval aj pri zaisťovaní stôp, ktoré majú dopomôcť pri vyšetrovaní tragickej nehody priamo v okolí autobusovej zastávky na Zochovej. Priznal, že pohľad bol „skutočne ťažký“ a pomohol mu pochopiť tragický dosah udalosti. Spomenul, že auto bolo v nedeľu večer „použité ako zbraň“ a štýl, rýchlosť a stav vodiča indikujú nepriamy úmysel. Dědeček si podľa neho musel byť vedomý, že jeho schopnosť ovládať vozidlo je poznačená.

9. októbra 2022, 13:05 Čas čítania 3:38 Išiel až 130 km/h, v podjazde šliapol na plyn. Súd vysvetlil, prečo Dědečka nezobral do väzby Išiel až 130 km/h, v podjazde šliapol na plyn. Súd vysvetlil, prečo Dědečka nezobral do väzby

Prokurátor Rastislav Remeta spomenul, že Dušan Dědeček má vo väzbe zabezpečenú ochranu, pretože sa v médiách objavila vyhrážka voči jeho osobe. Verejnosť viackrát upozornil, aby sa k detailom nehody vyjadroval ktokoľvek iný ako orgány činné v trestnom konaní. Remeta zároveň potvrdil, že vodič čin oľutoval. Dátum výsluchu ešte nebol stanovený. Detaily skutku prokurátor nechcel špecifikovať, keďže ešte neboli vypočutí všetci svedkovia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia