Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
3. októbra 2022, 15:40
Čas čítania 1:24

Vodiča, ktorý spôsobil autonehodu na Zochovej, odstránili z webu Deaflympijského výboru Slovenska

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na webe výboru nenájdeš medzi členmi jeho fotografiu ani meno.

Dušan Dědeček, ktorý spôsobil tragickú autonehodu na Zochovej a zabil pri nej 5 ľudí, sa už nenachádza na webe Deaflympijského výboru Slovenska v sekcii medzi členmi výboru ani medzi kontaktmi. Na webe pritom pred autonehodou zastával post generálneho sekretára.

Namiesto jeho fotografie je medzi členmi v strede prázdne miesto. Administrátori webu však jeho meno a fotografiu zatiaľ ponechali v sekcii O nás.

Naša redakcia sa pokúsila skontaktovať s výborom a požiadať o objasnenie situácie, no telefónne číslo uvedené na webe nie je dostupné. Výbor sme preto kontaktovali prostredníctvom e-mailu. V prípade zaslania vyjadrenia budeme článok aktualizovať.

Aktualizované (4. októbra o 9.45 h) o stanovisko Mileny Fabšičovej z DVS:

„K vymazaniu fotiek a telefónneho kontaktu na p. Dušana Dědečka a p. Lukáša Dědečka z internetovej stránky DVS došlo na základe telefonickej požiadavky zo strany p. Lukáša Dědečka, a to na základe skutočnosti, že mu začali na telefón chodiť SMS správy s nenávistnými reakciami so želaním smrti a dokonca vyhrážky jeho likvidácie, a z tohto dôvodu Deaflympijský výbor Slovenska vyhovel tejto požiadavke a ich profil zo svojej internetovej stránky vymazal.“
Členovia výkonného výboru (3. október 2022).
Členovia výkonného výboru (3. október 2022). Zdroj: deaflympic.sk
Členovia výboru podľa webu v čase pred autonehodou na Zochovej.
Členovia výboru podľa webu v čase pred autonehodou na Zochovej. Zdroj: deaflympic.sk
Prezident Deaflympijského výboru Slovenska Peter Birka medzičasom pridal na sociálnu sieť Facebook vyjadrenie v mene DVS:

„Členovia Výkonného výboru DVS sa z médií dozvedeli o tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala 2. 10. 2022 vo večerných hodinách v Bratislave na Zochovej ulici a že ju spôsobil generálny sekretár DVS Dušan Dědeček.

Táto mimoriadna udalosť nás hlboko zasiahla a považujeme ju za absolútne zlyhanie jednotlivca, ktoré je neospravedlniteľné.

Deaflympijský výbor Slovenska vyjadruje úprimnú a hlbokú sústrasť rodinám obetí tragédie. Vzhľadom na skutočnosť, že DVS ma iba sprostredkované mediálne informácie v tejto veci, a z úcty k obetiam tejto tragédie a všetkých
zainteresovaných osôb nám neprislúcha sa v tejto veci bližšie vyjadrovať.

Momentálne Výkonný výbor DVS intenzívne pracuje na ďalšom riadnom fungovaní DVS a najmä na tom, aby športovci so sluchovým postihnutím neboli ovplyvnení touto tragédiou.“
Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám
Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie
– VIDEO: Pár hodín po tragickej nehode na Zochovej zrámoval iný vodič zastávku v Hrkovciach. Zaspal za volantom
Domov
Zdieľať
Diskusia