Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
3. októbra 2022, 16:54
Čas čítania 0:36

Kremeľ odmietol výzvu Kadyrova na použitie taktickej jadrovej zbrane

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Rusko tak reaguje na slová čečenského vodcu Ramzana Kadyrova.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov tvrdí, že Rusko nepristúpi na výzvu Ramzana Kadyrova, aby Moskva použila na Ukrajine taktické jadrové zbrane s nízkou účinnosťou. Čečenský vodca Kadyrov svojím vyjadrením odkazoval na nedávnu ruskú prehru, keď vojská Vladimira Putina prišli o dôležité ukrajinské mesto Lyman. 

„Podľa môjho osobného názoru by sa mali prijať drastickejšie opatrenia, až po vyhlásenie stanného práva v pohraničných oblastiach a použitie taktických jadrových zbraní,“ povedal.

Peskov na vyhlásenie Kadyrova vyhlásil, že v Rusku „sa použitie jadrových zbraní deje len na základe toho, čo je uvedené v príslušnej doktríne“. V súčasnosti teda podľa slov hovorcu využitie taktických jadrových zbraní Moskva neplánuje. 

Otázka možného použitia jadrových zbraní je však v Rusku stále otvorená. Moskva na čele s Vladimirom Putinom opakovane tvrdí, že budú svoje územia brániť všetkými prostriedkami, medzi ktoré patrí aj ich najväčší jadrový arzenál na svete. Po anexii štyroch ukrajinských oblastí Ruskom preto existuje obava, ako na dobýjanie daných území Kremeľ zareaguje.

Anketa:
Použije podľa teba Rusko taktické jadrové zbrane?
Áno.
Nie.
Nie som si istý/istá.
Neviem sa vyjadriť.
Áno.
34 %
167 Hlasov
Nie.
33 %
164 Hlasov
Nie som si istý/istá.
26 %
129 Hlasov
Neviem sa vyjadriť.
7 %
33 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia