Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
1. októbra 2022, 18:05
Čas čítania 0:30

Líder Čečenska Kadyrov: Putin by mal použiť taktickú jadrovú zbraň na Ukrajine

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Líder Čečenska Kadyrov: Putin by mal použiť taktickú jadrovú zbraň na Ukrajine
Zdroj: TASR/AP

Vyhlásil to po najnovšej veľkej porážke na bojisku v meste Lyman, odkiaľ museli tisíce Rusov utiecť.

Ramzan Kadyrov, líder ruského regiónu Čečensko, povedal, že Moskva by mala zvážiť použitie taktickej jadrovej zbrane na Ukrajine. Vyhlásil to po najnovšej veľkej porážke na bojisku v meste Lyman. Píše o tom The Guardian.

V príspevku na Telegrame napísal: „Podľa môjho osobného názoru by sa mali prijať drastickejšie opatrenia, až po vyhlásenie stanného práva v pohraničných oblastiach a použitie taktických jadrových zbraní.“

Taktické jadrové zbrane sú určené na lokálnu likvidáciu a nespôsobujú rozsiahly jadrový spád a ani také masívne ničenie ako strategické jadrové zbrane, ktoré dokážu zrovnať so zemou celé mestá.

Kadyrov sa vyjadril deň po tom, ako prezident Vladimir Putin vyhlásil anexiu štyroch ukrajinských regiónov vrátane Donecka, kde sa nachádza mesto Lyman. Šéf Kremľa pritom uviedol, že Moskva bude brániť zabraté územia „všetkými silami a prostriedkami“.

Domov
Zdieľať
Diskusia