Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
3. októbra 2022, 9:32
Čas čítania 2:24

Krajniak verí v najprísnejší trest, Mikulec potvrdil, že sú medzi obeťami študenti. Politici reagujú na tragédiu v Bratislave

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ústavní činitelia, poslanci a ďalší vyjadrili úprimnú sústrasť. Zároveň upozorňujú na zodpovedné správanie za volantom.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu krátko po desiatej večer auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených. Okolnosti nehody vyšetrujú. Policajný prezident Štefan Hamran už oznámil, že vodič, ktorý nehodu zapríčinil, bol pod vplyvom alkoholu. Krátko po nehode bol na policajtov agresívny a správal sa arogantne. 

Na tragédiu už reagovali aj slovenskí politici, ktorí upozorňujú na nebezpečenstvo šoférovania pod vplyvom alkoholu. Zároveň niektorí hneď prichádzajú s návrhmi, ako situáciu riešiť. 

Zuzana Čaputová: Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne

„Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí tragickej autonehody, ktorá sa odohrala v nedeľu v noci na zastávke MHD v bratislavskom Starom Meste.
Všetkým zraneným želám čo najrýchlejšie zotavenie.“


Prezidentka Zuzana Čaputová zároveň vyzvala na zodpovedné správanie za volantom. „Alkohol pri jazde autom nemá miesto. Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne, aby sme svojím konaním nezapríčinili nešťastie a smútok iným ľuďom.“

 

Eduard Heger: Nezodpovednosť nepatrí za volant a alkohol už vôbec nie

Predseda vlády Eduard Heger vyhlásil, že štyri životy ľudí vyhasli v dôsledku nezodpovednosti vodiča. „Je to nesmierna tragédia, z ktorej som hlboko zarmútený. Pozostalým vyslovujem úprimnú sústrasť a zraneným skoré vyliečenie. Nezodpovednosť nepatrí za volant a alkohol už vôbec nie. Prosím, správajme sa zodpovedne.“

Boris Kollár: Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín

Ľútosť nad tragédiou vyjadril aj predseda parlamentu Boris Kollár. Zraneným zaželal skoré uzdravenie. „S hrôzou a zdesením som prijal túto správu. Opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom,“ napísal na Facebooku.

Kollár vyjadril presvedčenie, že vodič nevyviazne len s podmienkou. „Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín,“ skonštatoval.

Roman Mikulec: Všetky okolnosti tragickej udalosti preveruje polícia

Roman Mikuelc bol podľa svojich slov o tragédii informovaný počas celej noci. „Do ľudí čakajúcich na autobus narazilo osobné motorové vozidlo. O situáciu som sa počas celej noci zaujímal a som informovaný kontinuálne. Štyria ľudia nehodu neprežili, traja sú vo vážnom stave, jedna osoba z nich vo veľmi kritickom,“ tvrdí minister vnútra a vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým. 

„Zdravotníci v tejto chvíli bojujú o životy zranených. Verím a pevne dúfam, že sa to podarí.
Podľa aktuálnych informácií, ktorými disponujem, bol vodič pod vplyvom alkoholu. Všetky okolnosti tragickej udalosti preveruje polícia.“
 
Minister vnútra Roman Mikulec potvrdil, že medzi obeťami sú aj študenti. 
 

Milan Krajniak: Životy, ktoré večer vyhasli na zastávke autobusu, vyhasli veľmi predčasne

Minister práce Milan Krajniak dúfa, že opitý vodič dostane najvyšší možný trest podľa sadzby, ktorá mu hrozí. Vníma to ako spravodlivosť a ochranu pred spoločnosťou, aby tento hrozný čin už nikdy nemohol zopakovať.
 
„Chcel by som vyjadriť úprimnú sústrasť príbuzným obetí nešťastia v Bratislave, zraneným čo najrýchlejšie uzdravenie sa. Životy, ktoré večer vyhasli na zastávke autobusu, vyhasli veľmi predčasne. Ak sa potvrdia správy, že vodič auta bol pod vplyvom alkoholu, verím, že dostane najprísnejší možný trest. Nie ako pomstu, ale ako spravodlivosť. A zároveň ochranu, aby tento hrozný čin už nikdy nemohol zopakovať.“
 

Igor Matovič: Stačilo

Minister financií Igor Matovič plánuje zavedenie exemplárnych trestov za alkohol za volantom. Na Facebooku informoval, že o tomto nápade už hovoril s ministrom vnútra Romanom Mikulcom. 

27. októbra 2023, 12:00 Čas čítania 3:00 Farba tvojho oblečenia ti vie zachrániť život. Toto sú dôvody, prečo na výbere outfitu naozaj záleží Farba tvojho oblečenia ti vie zachrániť život. Toto sú dôvody, prečo na výbere outfitu naozaj záleží

„Auto v rukách ožratého vodiča je nebezpečná zbraň… a keď sa niekto rozhodne so zbraňou v rukách ohrozovať nevinných ľudí, musíme k nemu pristúpiť tak, akoby chodil po ulici a náhodne len tak strieľal,“ napísal Igor Matovič. 

Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám
Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie
– VIDEO: Pár hodín po tragickej nehode na Zochovej zrámoval iný vodič zastávku v Hrkovciach. Zaspal za volantom
Domov
Zdieľať
Diskusia