Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
17. septembra 2022, 9:48
Čas čítania 0:59

Z Turecka letia do Londýna pred pohrebom Alžbety II. plné lietadlá kvetov. Je v nich asi 13 ton karafiátov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pohreb kráľovnej Alžbety II. sa uskutoční v pondelok.

Do Británie letia z Turecka lietadlá plné karafiátov a iných kvetov. Najväčší dopyt je cítiť v Londýne, dejisku štátneho pohrebu zosnulej kráľovnej Alžbety II. Letecká prepravná spoločnosť Turkish Cargo uviedla, že po minulotýždňovom úmrtí britskej panovníčky vzrástli objednávky kvetov o 90 percent. Väčšina dodávateľov volí leteckú dopravu, aby dokázala včas uspokojiť neštandardne vysoký dopyt.

Prepravná spoločnosť patriaca Turkish Airlines uviedla, že do Londýna smeruje vyše 500 000 kvetov s celkovou hmotnosťou asi trinásť ton. Práve Turecko patrí k hlavným dodávateľom rezaných kvetov do Európy. Zvyčajný dopyt sú turecké firmy schopné uspokojiť pozemnou dopravou. Tá však akútny nápor nestíha.

Alžbeta II., ktorá bola na tróne 70 rokov, zomrela vo štvrtok vo veku 96 rokov v letnom sídle Balmoral v Škótsku. Na jej pohrebe sa v pondelok dopoludnia vo Westminsterskom opátstve v Londýne zúčastní asi 2 000 smútočných hostí. Na pohrebe sa má zúčastniť približne 300 vysokopostavených predstaviteľov zahraničných krajín a očakáva sa, že smútočného sprievodu sa zhromaždia státisíce ľudí.

Rakva s telesnými pozostatkami zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. je umiestnená vo Westminster Hall, najstaršej časti Westminsterského paláca v Londýne 14. septembra 2022.
Rakva s telesnými pozostatkami zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. je umiestnená vo Westminster Hall, najstaršej časti Westminsterského paláca v Londýne 14. septembra 2022. Zdroj: TASR/AP

Vedenie britskej polície oznámilo, že nasadenie zložiek počas pondelkového pohrebu bude najväčšie v dejinách. V uliciach Londýna má na poriadok dohliadať viac než 10 000 príslušníkov. Polícia v Londýne bude podľa Stuarta Cundyho z britskej Metropolitnej polície musieť nasadiť aj príslušníkov z iných častí krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia