Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
16. septembra 2022, 19:00
Čas čítania 0:59

VIDEO: V Číne horel 200-metrový mrakodrap. Pri mohutnom požiari zasahovali stovky hasičov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Desiatky ľudí utekali z budovy, z ktorej odpadávali horiace kusy materiálu.

V čínskom meste Čchang-ša v provincii Chu-nan horel viac než 200 metrov vysoký mrakodrap. Podľa štátnej televízie CCTV horelo niekoľko desiatok poschodí budovy. V 42-poschodovom mrakodrape sídli štátny telekomunikačný operátor China Telecom.

„Z miesta sa valil hustý dym a desiatky poschodí intenzívne horeli,“ uviedla CCTV. Provinčné hasičské oddelenie neskôr v príspevku na sociálnej sieti uviedlo, že požiar sa do neskorého popoludnia podarilo uhasiť a na mieste zatiaľ neobjavili žiadne obete, píše The Guardian. Zasahovať museli stovky hasičov.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video zachytávajúce desiatky ľudí utekajúcich z budovy, z ktorej odpadávali horiace kusy materiálu. Na Twitteri sa šíria aj ďalšie videá, na ktorých je vidieť masívny požiar a budovu v plameňoch a v hustom čiernom dyme. 

Čchang-ša je hlavné mesto provincie Chu-nan, má približne 10 miliónov obyvateľov. Mrakodrap, ktorý postavili v roku 2000, sa podľa CCTV nachádza v blízkosti hlavného cestného okruhu.


V Číne sú tragické požiare pomerne bežné. Dôvodom je zanedbávanie stavebných predpisov a mnohé prípady neschválenej výstavby. Vlani v júli pri požiari skladu v provincii Ťi-lin zahynulo 15 ľudí a zranilo sa ich najmenej 25. Mesiac predtým v škole bojových umení v provincii Che-nan prišlo o život 18 ľudí, zväčša detí.

Domov
Zdieľať
Diskusia