Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
14. septembra 2022, 10:49
Čas čítania 0:47

SaS chce odvolať Igora Matoviča z postu ministra financií. Pripúšťajú, že požiadajú o pomoc Pellegriniho Hlas-SD

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Strana Sloboda a solidarita dnes obštrukciou zablokovala otvorenie schôdze parlamentu. Richard Sulík vzápätí oznámil, že sa chystajú odvolať ministra financií Igora Matoviča.

Opozičná strana Sloboda a solidarita pripraví návrh na odvolanie ministra financií Igora Matoviča z funkcie. Richard Sulík to povedal na tlačovej konferencii po pokuse o otvorení schôdze, v ktorom koalícia neuspela. Predseda SaS povedal, že sa budú uchádzať o hlasy ďalších nezaradených poslancov, ktorí už odišli z koalície skôr. Tridsať podpisov by podľa Sulíka mohli vyzbierať aj za pomoci opozičných poslancov, napríklad aj za stranu Hlas-SD Petra Pellegriniho.

Strana SaS dnes urobila obštrukciu, parlament bude zasadať až budúci týždeň. Dovtedy by mohli hlasy vyzbierať. „Na otvorení schôdze o 9.00 chýbalo deväť poslancov OĽaNO a Sme Rodina. Ešte včera sa dohodli, že si v piatok a pondelok dajú voľno, rokovať budú až v utorok. To len keby chceli hovoriť, že my nepracujeme...,“ napísala strana SaS na Facebooku. 

Smer-SD navrhne, aby sa ako prvý bod na riadnej schôdzi Národnej rady SR v utorok 20. septembra prerokovala zmena Ústavy SR týkajúca sa predčasných volieb. Ak sa program schôdze takto neupraví, nevylúčil prípadnú obštrukciu spolu so zvyškom opozície. Smer-SD trvá na potrebe predčasných volieb, naďalej to považuje za jediné demokratické riešenie situácie.

Robert Fico už skôr avizoval, že neplánuje podporiť odvolávanie Igora Matoviča, pretože by tak vydláždil cestu SaS späť do koalície. 

Domov
Zdieľať
Diskusia