Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
14. septembra 2022, 9:17
Čas čítania 0:57

Sulík skúša Matoviča a Hegera. Poslanci SaS sa pridali k opozícii a zablokovali otvorenie schôdze parlamentu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanci strany Sloboda a solidarita urobili v parlamente obštrukciu.

Aktualizované 9.50 – Poslancom Národnej rady (NR) SR sa nepodarilo ani na druhý pokus otvoriť riadnu schôdzu.

Poslancom Národnej rady SR sa nepodarilo na prvý pokus otvoriť riadnu schôdzu. Plénum nebolo uznášaniaschopné. V úvode rokovania sa prezentovalo len 64 poslancov.

Okrem SaS sa neprezentovali ani opoziční poslanci.

„Na otvorení schôdze o 9.00 chýbalo deväť poslancov OĽaNO a Sme Rodina. Ešte včera sa dohodli, že si v piatok a pondelok dajú voľno, rokovať budú až v utorok. To len keby chceli hovoriť, že my nepracujeme...,“ napísala strana SaS na Facebooku. 

parlament hlasovanie SaS Schôdza
Zdroj: NR SR


SaS dopredu avizovala, že si chce pri otváraní schôdze urobiť prieskum o tom, ktorí opoziční poslanci budú podporovať menšinovú vládu. Na prvý pokus preto neplánovala podporiť otvorenie schôdze.

Predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša prekvapilo, že sa SaS po odchode z vlády chystala schôdzu blokovať. Dodal, že OĽaNO nemá žiadne dohody s nikým mimo trojkoalície a jej bývalých poslancov o prezentovaní sa na schôdzi.


Na riadnej schôdzi by mali poslanci okrem iného prerokovať prístup Fínska a Švédska do NATO. Venovať by sa mali napríklad otázke zdanenia plynovodov či viacerým novelám týkajúcich sa Generálnej prokuratúry SR a paragrafu 363 Trestného poriadku.

Schôdzu neotvorili ani na druhý pokus

Poslancom Národnej rady SR sa nepodarilo ani na druhý pokus otvoriť riadnu schôdzu. Plénum opätovne nebolo schopné sa uznášať. Prezentovalo sa len 71 poslancov. Predseda parlamentu Boris Kollár preto odložil rokovanie až na utorok . Ozrejmil, že na poslaneckom grémiu sa dohodli, že v piatok rokovať nebudú.

Domov
Zdieľať
Diskusia