Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
6. septembra 2022, 23:28
Čas čítania 0:45

Olympijský medailista Radoslav Židek havaroval pri Bytči na lietadle, ktoré sám pilotoval. Má údajne popáleniny na 30 % tela

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Radoslav Židek je momentálne hospitalizovaný v žilinskej nemocnici.

Slovenský olympijský medailista Radoslav Židek pilotoval lietadlo, ktoré sa zrútilo dnes podvečer pri Bytči.

Židek v lietadle podľa portálu tvnoviny.sk sedel so svojím bratom, no stroj spadol na stajňu v obci Petrovice. Obaja muži nehodu prežili – brat olympionika sa z vraku lietadla dostal sám len s ľahšími zraneniami, lenže Radoslav Židek zostal v stroji zakliesnený.

lietadlo
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Stroj dopadol na stajňu, v ktorej sa nachádzalo viacero zvierat. Po dopade sa lietadlo preborilo cez konštrukciu strechy a začalo horieť.

Olympionik zostal v plameňoch uväznený, pričom podľa hovorkyne žilinskej nemocnice Židek následkom pádu a požiaru utrpel popáleniny na 30 percentách tela. Momentálne je však v stabilizovanom stave. Z miesta pádu lietadla ho do nemocnice odviezol vlastný otec, ktorý k stajni dorazil krátko po nehode.

lietadlo
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

„Muž utrpel popáleniny tváre, horných a dolných končatín a popáleniny pokrývajú 30 percent povrchu jeho tela. Pacient je stabilizovaný, pri vedomí, absolvoval všetky nevyhnutné vyšetrenia. V celkovej anestézii mu náš tím zdravotníkov momentálne ošetruje popáleniny na operačnej sále oddelenia úrazovej chirurgie,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

4. apríla 2023, 11:00 Čas čítania 3:32 3 desivé a bizarné letecké udalosti so šťastným koncom. Pilot, ktorý vypadol cez okno, či krádež v plaveckých okuliaroch 3 desivé a bizarné letecké udalosti so šťastným koncom. Pilot, ktorý vypadol cez okno, či krádež v plaveckých okuliaroch

Židek sa v roku 2006 stal historicky prvým slovenským medailistom na zimných olympijských hrách, keď sa mu podarilo získať striebro v disciplíne snoubordkros.

Domov
Zdieľať
Diskusia