Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
4. septembra 2022, 20:08
Čas čítania 0:40

V Argentíne sa objavil neznámy typ zápalu pľúc, príznaky sú podobné covidu. Ochoreniu už podľahli traja nakazení

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V Argentíne sa objavil neznámy typ zápalu pľúc, príznaky sú podobné covidu. Ochoreniu už podľahli traja nakazení
Zdroj: TASR/AP

Všetky obete mali aj ďalšie zdravotné ťažkosti.

Na neobjasnený typ zápalu pľúc zomreli v Argentíne už traja ľudia, píše BBC. Celkový počet nakazených je deväť.

Všetky prípady sa sústreďujú okolo súkromnej lekárskej kliniky v severozápadnej provincii Tucumán, pričom úrady tvrdia, že vylúčili covid a bežné typy chrípky. Podľa tucumánskeho ministra zdravotníctva Luisa Medinu Ruiza sú však príznaky ochorenia veľmi podobné covidu.
 
Symptómy nakazených totiž zahŕňali vysokú horúčku, bolesti tela a ťažkosti s dýchaním. Prvých šesť pacientov začalo prejavovať príznaky medzi 18. a 23. augustom. Ich blízke kontakty sú predmetom sledovania, ale u žiadneho sa doteraz nevyvinuli príznaky. Čo sa týka obetí, všetky mali údajne aj ďalšie zdravotné ťažkosti.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP


Profesor Paul Hunter, profesor medicíny na University of East Anglia, sa pre BBC vyjadril, že v tejto fáze je takmer nemožné povedať, aký môže mať zatiaľ neznámy typ zápalu pľúc dosah na spoločnosť v blízkej budúcnosti.

Súhlasí s ním aj profesorka Beate Kampmannová z The London School of Hygiene and Tropical Medicine. Podľa nej je ešte príliš skoro na to vravieť, či ochorenie predstavuje hrozbu pre širšiu populáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia