Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
29. augusta 2022, 12:22
Čas čítania 1:13

VIDEO: Ruský neonacista vystúpil pred davom ľudí s lebkou v ruke, vraj zavraždil ukrajinského vojaka

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Šéf nacionalistického hnutia Igor Mangušev pred davom vyhlásil, že Rusko nie je vo vojne s ľuďmi z mäsa a kostí a nezáleží mu na tom, koľko Ukrajincov musí zabiť.

Na internete sa objavili zábery, na ktorých ruský žoldnier Igor Mangušev drží v ruke lebku a pred davom ľudí tvrdí, že patrila jednému z obrancov Azovstaľu. Vyhlasuje, že neznámeho muža zabil a to isté treba spraviť so všetkými Ukrajincami.

Na video upozornil poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko, ktorý klip zdieľal na Twitteri. Muža nazval „ruským neonacistom“. 

„My sme živí a tento chlap je už mŕtvy,“ hovorí ruský žoldnier vo videu. „Nech zhorí v pekle. Nemal šťastie. Z jeho lebky si urobíme kalich.“

Žoldnier tiež zdôraznil, že Rusko nie je vo vojne s ľuďmi z mäsa a kostí, ale je vo vojne s „protiruským“ štátom, Ukrajinou. „Nie sme vo vojne s ľuďmi z mäsa a kostí. Sme vo vojne s myšlienkou – Ukrajinou ako protiruským štátom. Musíme deukrajinizovať Ukrajinu. Nezáleží nám na tom, koľko ich musíme zabiť.“

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Ak by sme boli vo vojne s ľuďmi, mohli by sme s nimi uzavrieť mier, ale keďže sme vo vojne s myšlienkou, musíme zabiť každého nositeľa tejto myšlienky,“ pokračoval a pred davom sa priznal, že má na svedomí smrť muža, ktorému lebka patrila.

Anton Geraščenko na Twitteri napísal, že dúfa, že je to podvrh, no pripomenul, že „všetci si pamätáme videá, na ktorých našich vojakov kastrujú a zabíjajú, ich hlavy nasadzujú na tyče a vešajú na ploty“.

Mangušev, ktorého skutočné meno je Reimer, je tvorcom súkromnej armády ENOT a šéfom nacionalistického hnutia Svetlé Rusko. Portál  IBT Times píše, že sa predpokladá, že 36-ročný Mangušev je šéfom proruskej súkromnej armády, ktorá je priamo napojená na ruskú Federálnu bezpečnostnú službu.

Domov
Zdieľať
Diskusia