Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
27. augusta 2022, 15:26
Čas čítania 0:45

Kuriózny prípad z Horehronia: Dobrovoľní hasiči zakladali požiare, aby mali čo hasiť. Na svedomí majú státisícové škody

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prednedávnom si prebrali ocenenie za počet výjazdov. Mnohé z požiarov, pri ktorých zasahovali, si však aj sami založili.

Policajti z Horehronia vyšetrujú kuriózny prípad podpaľačstva, za ktorým sú traja dobrovoľní hasiči zo Závadky nad Hronom. Obvinení zakladali požiare len preto, aby ich potom mohli uhasiť. Trojica sa zatiaľ priznala k šiestim požiarom, no je možné, že ich bolo viac. O prípade informovala TV JOJ vo svojej reportáži.

Jeden zo zadržaných je samotný veliteľ DHZ, ktorý sa chcel dostať do profesionálneho zboru. „Na dvoch bol podaný návrh na väzobné stíhanie, jeden mladistvý je stíhaný na slobode,“ povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová s tým, že všetkých troch obvinili z poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve.

Trojica má na svedomí požiare, pri ktorých vznikla šesťciferná škoda. V minulosti napríklad podpálila drevo na píle v Polomke. Pri požiari spôsobili škodu v hodnote približne 190-tisíc eur. To, či okrem 6 prípadov, ku ktorým sa priznali, nestáli aj za ďalšími požiarmi, aktuálne polícia vyšetruje.

„Zlyhanie jednotlivca poškodilo meno nášho zboru aj dobrovoľníkov ako celku. Pred dvomi mesiacmi sme si prebrali ocenenie za počet výjazdov a pomoc profesionálom. Netreba však všetkých hádzať do jedného vreca, tá práca je záslužná. Robia to dobrovoľne cez svoje voľno, pomáhali aj pri covide,“ skonštatoval starosta obce Ján Tešlár.

Domov
Zdieľať
Diskusia