Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
26. augusta 2022, 9:41
Čas čítania 0:52

Matovič má údajne náhradu za Gröhlinga. Richard Vašečka presadzuje zákaz interrupcií, nechce na ne prispievať z vlastných daní

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Richard Vašečka je za zákaz interrupcií, najradšej by bol, keby sa nediali vôbec.

Poslanec OĽaNO a šéf školského výboru Richard Vašečka údajne nahradí ministra školstva Branislava Gröhlinga, ak SaS na konci augusta odíde z vlády. Podľa Aktualít sa už Vašečka so súčasným ministrom stretol, aby sa informoval o stave rezortu. Aktuality informujú aj o ďalších možných nástupcoch ministrov SaS, Ivanovi Korčokovi vraj predseda vlády Eduard Heger ponúkol, aby zostal. 

Richard Vašečka je konzervatívny kresťanský aktivista, ktorý sa po neúspešnej snahe dostať na miesto predsedu Kresťanskodemokratického hnutia pridal k Anne Záborskej do Kresťanskej únie. 

Richard Vašečka je za zákaz interrupcií, najradšej by bol, keby sa nediali vôbec. Tvrdí tiež, že nie je ochotný sa na ne skladať z vlastných daní.

„A zrazu počujeme hysterické výkriky o tom, aká strašná krivda sa stala. Lebo zdravej

dospelej žene nepreplatíme z našich daní potrat, na ktorý nemá žiaden zdravotný dôvod. Čo malo byť zrušené už dávno,“ vyhlásil vo februári 2021 s tým, že si nepraje žiaden potrat a nepraje si ani jeho financovanie zo štátneho rozpočtu. Poslankyňa Anna Záborská v tom čase pretláčala svoju novelu zákona o sprísňovaní interrupcií. 

Zároveň je autorom publikácií o manželstve a sexe. Na svojom blogu píše, že „úmyselná ejakulácia mimo pošvy je neprirodzená a traumatizujúca“ a že sex nie je vecou manželov, ale Boha. 

Anketa:
Bol by Richard Vašečka vhodnou náhradou za Branislava Gröhlinga?
Áno.
Nie.
Áno.
6 %
46 Hlasov
Nie.
94 %
691 Hlasov

Predstavitelia koaličných strán sa dnes stretnú poslednýkrát pred vypršaním ultimáta SaS, ktoré žiada odchod Igora Matoviča z vlády.

Vašečka
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia