Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
25. augusta 2022, 19:50
Čas čítania 1:07

Kto podpísal po invázii zmluvu v KHL, nebude môcť hrať v českej reprezentácii

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ani niekoľko Čechov neodolalo kontraktom v Rusku. Cena bude vysoká – nebudú môcť reprezentovať svoju krajinu na šampionátoch.

Česko nebudú môcť reprezentovať hokejisti, ktorí sa rozhodli vstúpiť v nasledujúcej sezóne do ruskej kontinentálnej ligy KHL. Rozhodol o tom hokejový zväz, informuje portál Hokej.cz. Rovnaké rozhodnutie už skôr urobili hokejové veľmoci Švédsko a Fínsko. KHL zažíva obrovský odliv hráčov po tom, čo Rusko agresívne napadlo Ukrajinu. Liga bola dlhodobo hlásnou propagandistickou trúbou Vladimira Putina, ktorý je veľkým fanúšikom ľadového hokeja.

Zatiaľ nie je isté, či bude rovnako postupovať aj Slovenský zväz ľadového hokeja, tejto otázke však bude čeliť, keďže k dnešnému dňu už kontrakt v KHL podpísalo sedem hráčov vrátane niekoľkých reprezentantov.

Štátny tajomník ministerstva školstva skritizoval slovenských hokejistov, ktorí podpísali zmluvy v ruskej hokejovej lige KHL.

KHL je pritom podľa Husára financovaná prevažne štátnymi firmami. „Do ligy, ktorá je výkladnou propagandistickou skriňou vojenského agresora V. V. Putina,“ píše. „Idú zarábať krvavé peniaze, idú poruke systému, ktorý urobí veľa pre to, aby dokázal, že liga je bohatá, že sa jej nič sankčné zo Západu nedotklo,“ hromží štátny tajomník na sociálnej sieti.

21. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:21 Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie

Odsudzovať však týchto hokejistov vraj nemôže a ani nechce. „Moja odpoveď ako súčasného štátneho tajomníka pre šport je, že navrhnem, aby náklady na týchto hráčov v reprezentácii Slovenska neboli oprávnené. Verejný záujem športu je verejný záujem,“ vysvetľuje, čo chce urobiť vo svojej funkcii.

Husár píše, že hokejisti síce ročne zarobia 500- až 800-tisíc eur za sezónu, no problémom je podľa neho fakt, že štyria z nich získali bronz na olympiáde v Pekingu, vďaka čomu „získali podľa zákona nárok na rentu, ktorá im hodí za 40 rokov pol milióna eur – ak sa dožijú priemerného veku dožitia 75 rokov“.

Slovenskí hokejisti, ktorí išli do KHL napriek vojne na Ukrajine: 

Patrik Rybár, Michal Čajkovský, Christián Jaroš, Adam Liška, Michal Krištof, Samuel Buček, Adam Húska.
mistrovství světa hokej česko
Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia