Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
22. augusta 2022, 16:13
Čas čítania 1:34

Ste ignoranti, ktorí zarábajú Putinove krvavé peniaze, naložil slovenským hokejistom v KHL štátny tajomník ministerstva školstva

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa štátneho tajomníka budú slovenskí hokejisti v KHL propagovať ligu, ktorá je výkladnou skriňou Putinovej propagandy.

Štátny tajomník ministerstva školstva skritizoval slovenských hokejistov, ktorí podpísali zmluvy v ruskej hokejovej lige KHL. Ivan Husár v statuse pri príležitosti 54. výročia začiatku okupácie Československa v roku 1968 napísal, že slovenským hokejistom vôbec neprekáža, ak majú hrať v súťaži, ktorá je „výkladnou propagandistickou skriňou vojenského agresora V. V. Putina“.

Husár sa v statuse zamýšľa nad tým, ako sa československí športovci zachovali k Sovietom v histórii, zatiaľ čo dnes máme podľa neho v športe „bezcitných ignorantov“.

„Fenomenálna gymnastka Věra Čáslavská odvrátila na stupni víťazov na OH v Mexiku hlavu od sovietskej hymny. Odvážne gesto, ktoré jej komunisti časom patrične spočítali. Gesto. Jožko Golonka Rusom nič nedaroval. Bratia Šťastní utekali s hokejkami čo najďalej za more. Švédi, Fíni kontrakty do KHL nepodpisujú,“ píše v úvode štátny tajomník.

Napriek vojne na Ukrajine však šesť našich hokejistov tento rok podpísalo zmluvy v KHL. V ruskej lige budú v najbližšej sezóne pôsobiť brankár Patrik Rybár, obrancovia Christián Jaroš a Michal Čajkovský aj útočníci Adam Liška, Michal Krištof a Samuel Buček.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

KHL je pritom podľa Husára financovaná prevažne štátnymi firmami. „Do ligy, ktorá je výkladnou propagandistickou skriňou vojenského agresora V. V. Putina,“ píše. „Idú zarábať krvavé peniaze, idú po ruke systému, ktorý urobí veľa preto, aby dokázal, že liga je bohatá, že sa jej nič sankčné zo Západu nedotklo,“ hromží štátny tajomník na sociálnej sieti.

Odsudzovať však týchto hokejistov vraj nemôže a ani nechce. „Moja odpoveď ako súčasného štátneho tajomníka pre šport je, že navrhnem, aby náklady na týchto hráčov v reprezentácii Slovenska neboli oprávnené. Verejný záujem športu je verejný záujem,“ vysvetľuje, čo chce urobiť vo svojej funkcii.

Husár píše, že hokejisti síce ročne zarobia 500- až 800-tisíc eur za sezónu, no problémom je podľa neho fakt, že štyria z nich získali bronz na olympiáde v Pekingu, vďaka čomu „získali podľa zákona nárok na rentu, ktorá im hodí za 40 rokov pol milióna eur – ak sa dožijú priemerného veku dožitia 75 rokov“.

Podľa Husára bude tento rok v zime množstvo Slovákov potajomky chodiť do lesa po drevo a sprchovať deti v studenej vode. „A vy, chlapci, si budete zarábať na luxusný život v Rusku. Budete prisluhovať propagande Putina. Budete propagovať ligu v krajine, ktorá si vašu rodnú vlasť dala na zoznam nepriateľov Ruska. Ste ignoranti. To som tým chcel povedať. Bezcitní ignoranti,“ uzavrel svoj status.

Domov
Zdieľať
Diskusia