Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič Viktor Kniš
24. augusta 2022, 15:23
Čas čítania 0:49

Strana SaS podala do parlamentu zákon o partnerskom spolužití

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Strana chce viac prezradiť v piatok na tlačovej besede.

Strana SaS podala do parlamentu zákon o partnerskom spolužití„Sú naši kolegovia, naši kamaráti, naši lekári, právnici, pekári. Sú tu, sú súčasť našich rodín a našej spoločnosti. Chceme im preto pomôcť žiť svoj život jednoduchšie a naplnenejšie,“ napísala strana na svojom Facebooku. Strana plánuje zverejniť viac informácií na piatkovej tlačovej besede.

Refresher sa pred mesiacom rozprával s poslancom strany Sloboda a solidarita Miroslavom Žiakom, ktorý povedal, že si nevie predstaviť v parlamente návrh na registrované partnerstvá. „Samozrejme, niečo chystáme, ale mám obavu, že v tomto parlamente to veľké víťazstvo nebude,“povedal Žiak.

Pripustil, že ak by návrh nepomenovali registrovaným partnerstvom, ale obsahoval by napríklad voľnejší prístup k zdravotnej dokumentácii partnerov alebo by zjednodušoval dedičské práva, mohol by sa dočkať podpory. „Je to o sociálnych výhodách, ktoré budú mať. Nerozumiem, prečo sme taká konzervatívna krajina, ktorá neakceptuje základné veci. Aj ja ako heterosexuál môžem mať s partnerkou registrované partnerstvo, nemusí to byť len medzi homosexuálmi,“ povedal Žiak. 

Aj konzervatívny poslanec OĽaNO György Gyimesi tvrdí, že by taký návrh podporil. 

„Zahlasoval by som za to, aby pár, ktorý žije v spoločnej domácnosti a tvorí spoločné hodnoty, mohol dediť, aby mohol nahliadať do zdravotnej evidencie, aby napríklad mohli na seba čerpať nemocenské. Nemám s týmto najmenší problém,“povedal Gyimesi Refresheru. 

Domov
Zdieľať
Diskusia