Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Eduard Starkbauer
23. augusta 2022, 20:49
Čas čítania 0:44

Prieskum AKO: voľby by v auguste vyhral Hlas pred Smerom a SaS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostalo až 8 strán.

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry AKO, ktorý si dala vypracovať televízia Joj, by parlamentné voľby v auguste vyhrala strana Hlas-SD. Druhú priečku by obsadil Smer-SD a na treťom mieste by skončila SaS.

Hlas-SD by volilo 19,2 % voličov, Ficov Smer-SD 14,9 % a koaličná SaS by získala 13,1 % hlasov. Progresívne Slovensko by skončilo štvrté so ziskom 9,9 % hlasov. Víťaz ostatných volieb hnutie OĽaNO by volilo 8,4 % opýtaných. Do parlamentu by sa v auguste podľa AKO so ziskom 6,9 % hlasov dostalo aj mimoparlamentné KDH, ako aj Sme rodina so 6,6 % a Republika s 5,3 % hlasov.

Na snímke sprava poslanec NR SR Robert Fico a nezaradený poslanec Peter Pellegrini si podávajú ruky po hlasovaní 4. mája 2022 v Bratislave.
Na snímke sprava poslanec NR SR Robert Fico a nezaradený poslanec Peter Pellegrini si podávajú ruky po hlasovaní 4. mája 2022 v Bratislave. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Pred bránami parlamentu by ostala SNS so ziskom 4,1 % hlasov, ako aj Aliancia s 2,5 % hlasov. Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS, Za ľudí a Maďarské fórum (zhodne po 2,1 %) či Dobrá voľba a Umiernení (1,2 %).


Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 34 mandátov, Smer-SD 27 a SaS 23. Progresívne Slovensko by malo 18 kresiel a OĽaNO 15. S 12 poslancami by bolo v parlamente KDH a Sme rodina, Republika by obsadila deväť kresiel.

Zber dát pre prieskum sa konal od 15. do 18. augusta na vzorke 1 000 respondentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia