Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
22. augusta 2022, 14:19
Čas čítania 1:19

Dcéru Putinovho ideológa Dugina zabila výbušnina odpálená na diaľku, tvrdia ruskí vyšetrovatelia

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vozidlo niekto sledoval predtým, ako bola výbušnina odpálená na diaľku.

Bombu v aute, ktorá v sobotu večer usmrtila ruskú novinárku Dariu Duginovú, údajne odpálili na diaľku. Novinárka a politologička Daria Duginová bola dcérou prokremeľského ideológa Alexandra Dugina.


„Zistili sme, že bomba v automobile Duginovej bola odpálená na diaľku,“ píše ruská tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na príslušníka orgánov činných v trestnom konaní, ktorý chcel zostať v anonymite. Vozidlo podľa jeho vyjadrení pravdepodobne sledovali.

Ruské médiá uviedli, že obaja sa v sobotu zúčastnili na literárno-hudobnom vlasteneckom festivale s názvom Tradícia v Zacharove v Moskovskej oblasti. Údajne mali v pláne odísť z podujatia spolu, ale 29-ročná Daria napokon odišla autom svojho otca sama. Alexander Dugin z festivalu odišiel neskôr, a preto ho okoloidúci natočili pri horiacom aute priamo na mieste výbuchu.


Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) v súčasnosti vyšetruje podrobnosti explózie. Ruské úrady predtým uviedli, že pri výbuchu bolo použitých 400 gramov trinitrotoluénu známeho ako TNT a výbušné zariadenie bolo umiestnené na podvozku vozidla na strane vodiča, dodáva táto americká televízna stanica CNN.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Výbuch zabil Duginovu dcéru na predmestí MoskvyPri výbuchu bomby nastraženej v aute prišla o život dcéra ruského ultranacionalistického ideológa Alexandra Dugina, ktorý má už roky silný vplyv na ruského prezidenta Vladimira Putina. K incidentu došlo v noci v sobotu 20. augusta na predmestí Moskvy.


Daria Duginová zahynula, keď automobil značky Toyota Land Cruiser, ktorý šoférovala, roztrhal silný výbuch. Incident sa odohral v sobotu okolo 21.30 miestneho času a približne 20 kilometrov západne od hlavného mesta v blízkosti obce Boľšije Viaziomy.

Očití svedkovia uviedli, že trosky auta boli rozmetané po celej ceste. Auto po výbuchu zachvátili plamene a potom narazilo do plota. Podľa záchranných služieb v aute bola jedna osoba, ktorá zomrela na mieste.

Domov
Zdieľať
Diskusia