Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
21. augusta 2022, 11:57
Čas čítania 1:18

VIDEO: Kráľ UFC dostal tvrdý knokaut kopom do hlavy a prehral prvýkrát po deviatich rokoch. Nový šampión je Edwards

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kamaru Usman si mal postrážiť posledných 56 sekúnd zápasu, no Leon Edwards mal iné plány.

Bojovník Leon Edwards prekvapil svojich fanúšikov aj neprajníkov ukážkovým knokautom na podujatí UFC 278. Edwards, ktorý reprezentuje Anglicko, no narodil sa na Jamajke, si zmeral sily s doteraz neohrozeným bojovníkom Kamarum Usmanom, ktorý naposledy prehral pred deviatimi rokmi.

Usman do zápasu vstupoval ako veľký favorit, pretože mal na konte 15 víťazstiev v UFC po sebe, lenže Edwards vytiahol necelú minútu pred koncom zápasu dokonalý high kick, ktorým Usmana poslal k zemi.

Kráľovi velterovej váhy, ako Usmana prezývajú, stačilo postrážiť si posledných pár desiatok sekúnd pred koncom zápasu, aby dokázal titul šampióna UFC obhájiť už šiestykrát.

Edwards síce začal zápas veľmi aktívne, Usmana po chybe dostal na zem už v prvom kole, ale v nasledujúcich kolách stratil pôdu pod nohami a Usman začal opätovne dominovať. Ak by neprišiel knokaut, Usman by v zápase zvíťazil na body.

Iba 56 sekúnd pred koncom zápasu sa však Edwards napriahol ľavou nohou, trafil Usmana do hlavy a úradujúci šampión nielenže spadol na zem, ale upadol aj do bezvedomia. Edwards pritom s rovnakým súperom prehral v roku 2015, a tak sa mu podarilo nielen získať opasok pre šampióna, ale Usmanovi navyše oplatil prehru z minulosti.

„Narodil som sa na Jamajke a nemal som nič. Žil som v drevenej chatrči so zinkovou strechou. Pozrite sa na mňa teraz,“ vyhlásil šťastný Edwards po ukončení zápasu. Pred posledným kolom si Edwards od svojho trénera vypočul motivačný prejav, v ktorom naňho nakričal, aby sa konečne prestal ľutovať a šiel svetu dokázať, čo sa v ňom skrýva. A podarilo sa mu to.

12. apríla 2024, 14:30 Čas čítania 4:56 UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov? UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov?

Komentátor Joe Rogan označil Edwardsov high kick za „potenciálne najlepší, aký kedy videl“ a výsledok zápasu je preňho jedným z najväčších zvratov v celej histórii UFC.

Turnaje UFC môžeš sledovať na Voyo.
Domov
Zdieľať
Diskusia