Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Denisa Šútorová
18. augusta 2022, 15:23
Čas čítania 1:10

Muži by sa nemali hanbiť za estetické zákroky, hovorí Joe Jonas, ktorý sa stal prvou mužskou tvárou alternatívnej formy botoxu

Kategória:
Móda
Uložiť Uložené

„Je to každého osobná voľba, ak o tom nechce hovoriť, je to úplne v poriadku. Ale myslím si, že to nemusí byť niečo, čo musí byť tajomstvo.“

Americký spevák Joe Jonas sa stal tvárou alternatívnej formy botoxu s názvom Xeomin od spoločnosti Xeomin Aesthetic. Chce prelomiť tabu o mužských estetických zákrokoch. Toto klinické ošetrenie je formou botuloxínu a prvýkrát bolo FDA (Federálna agentúra ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb v USA) schválené v roku 2011.

Podobne ako botox funguje na princípe injekčného vpichovania látky, čo zabezpečí blokovanie pohybu svalov spôsobujúcich vrásky na tvári a čele. Xeomin však obsahuje iba jednu zložku (botulotoxín A), pričom formulácia botoxu obsahuje viac rôznych proteínov. Výhodou Xeominu je, že je pri ňom menšia pravdepodobnosť rozvoja rezistencie, ktorá môže obmedziť požadovaný účinok.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by J O E J O N A S (@joejonas)

Podľa portálu POP BUZZ chce Jonas prelomiť stigmu, že muži by sa mali hanbiť podstupovať kozmetické zákroky. „Je to každého osobná voľba, ak o tom nechce hovoriť, a to je úplne v poriadku, ale myslím, že to nemusí byť niečo, čo musí byť tajomstvo. Dúfam, že povzbudím ľudí, aby mali pocit, že nemusia byť nervózni, keď hovoria o tom, ako sa starajú o svoje telo,“ povedal Jonas.

Joe Jonas je prvou mužskou celebritnou tvárou alternatívnej formy botoxu.
Joe Jonas je prvou mužskou celebritnou tvárou alternatívnej formy botoxu. Zdroj: XEOMIN

V roku 2020 sa v kampani Xeominu ocitla aj herečka Gwyneth Paltrow. To, že spoločnosť oslovila práve Jonasa, aby sa stal jej mužským ambasádorom, svedčí o tom, ako veľmi sa menia štandardy krásy a trendy v estetickej kozmetike.

27. marca 2024, 11:00 Čas čítania 4:58 11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci

Jacob Steiger, plastický chirurg v Miami, pre The New York Times povedal, že mužskí pacienti, ktorí majú záujem o estetický zákrok a najmä o facelift či odstránenie vrások, v súčasnosti tvoria asi 25 percent klientov v porovnaní s približne desiatimi percentami pred pandémiou. Podľa Steigera za to môže aj využívanie platformy Zoom, ktorá sa počas pandémie stala pevnou súčasťou našich životov a mnoho ľudí si tak pozeraním na svoj obraz našlo na tvári veľa nedokonalostí.

Domov
Zdieľať
Diskusia