Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. augusta 2022, 10:03
Čas čítania 1:35

Matovič si opäť protirečí a útočí na Sulíka. V júli tvrdil, že „vychodňare vyhrali“, dnes je Slovensko „chudobný príbuzný“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igorovi Matovičovi sa najprv zdalo, že „východniari vyhrali“. Teraz mení názor, vraj sú Slováci chudobní príbuzní Maďarov, ktorí dosiahli na inú zahraničnú investíciu.

Igor Matovič tvrdí, že investícia Volva na Slovensku je zanedbateľná v porovnaní s tým, čo sa podarilo v Maďarsku. V statuse na sociálnej sieti Facebook útočí na ministra hospodárstva Richarda Sulíka s argumentom, že južnému susedovi sa podarilo dohodnúť väčšiu zahraničnú investíciu.

Zdieľal správu Denníka N, podľa ktorej čínska firma CATL postaví v Maďarsku továreň na výrobu batérií za 7,3 miliardy eur. 

Podľa Igora Matoviča je to dôkaz, že maďarský minister hospodárstva je lepší a Richard Sulík nepracuje pre krajinu. „Gratulujem maďarskému ministrovi hospodárstva k tomu, že neštrajkuje a pracuje… Takto sa to robí, do psej matere! Megainvestícia päťkrát väčšia ako Volvo. Maďari idú ako rakety a my popri nich vyzeráme ako chudobní príbuzní,“ napísal Igor Matovič v sobotnom statuse. 

Na koaličného partnera zaútočil krátko po stretnutí vládnych lídrov, na ktorom rokovali o prípadnom znovuobnovení vzťahov a hľadaní kompromisov, aby SaS neodišla do opozície. 

Igor Matovič status vymazal krátko po tom, čo naň zareagoval šéf MH Invest II Ladislav Matejka zo SaS. Ten pripomenul, že Matovič bol osobne vo Švédsku na rokovaniach s Volvom. 

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

„Mal príležitosť povedať im, že sa mu máli, že by radšej chcel čínsku baterkáreň. Na ktorú, mimochodom, nemáme ani miesto, ani ľudí, ani energetickú kapacitu. Namiesto toho tíško šúchal nohami. Vykrikovať totiž vie len na Facebooku, kde len sekunduje šéfovi hospodárskeho výboru Kremskému, ktorý, mimochodom, má toto ovládať ešte lepšie ako Matovič,“ napísal Matejka. 

igor matovic
Zdroj: Facebook/Igor Matovič

Vychodňare vyhrali

Igor Matovič ešte 1. júla 2022 stál po boku Richarda Sulíka, keď na tlačovej konferencii oznamovali verejnosti príchod Volva na východné Slovensko. Igor Matovič sám túto investíciu chválil a pripisoval si za ňu časť zásluh. 

„Táto investícia je spoľahlivá, lebo investor, ktorý sa za ňou skrýva, je spoľahlivý. Zároveň je to bezpečná investícia, lebo keď takíto investori niekam prídu, len tak ľahko odtiaľ neodídu. Pevne verím, že je to veľký začiatok, 1,2 miliardy nie je malá investícia...,“ povedal Igor Matovič. 

Na rovnakej tlačovej konferencii sa poďakoval Eduardovi Hegerovi a Richardovi Sulíkovi a investíciu zo zahraničia nazval spoločným úsilím rezortov ministerstva hospodárstva a ministerstva financií. 

Následne ešte na Facebook napísal dva statusy. Najprv tvrdil, že východ získal veľmi cennú investíciu, pretože vytvorí približne 3 300 priamych pracovných miest a ďalšie tisícky budú plynúť z potrieb subdodávateľov. Následne ešte vyvracal výrok Roberta Fica, ktorý v minulosti vyhlásil, že na východe nič nie je. Aj keď bol Igor Matovič 1. júla na investíciu hrdý, dnes deklaruje, že ide o akt hodný „chudobného príbuzného“.

Matovič
Zdroj: Facebook/Igor Matovič
Domov
Zdieľať
Diskusia