Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
12. augusta 2022, 16:08
Čas čítania 1:10

Sulík po rokovaní koaličných lídrov: Nič z vecí, ktoré odzneli počas stretnutia, neznelo ako kompromis

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Po stretnutí v bratislavskom hoteli Bôrik sa na tlačovej konferencii k situácii vyjadril vicepremiér Richard Sulík.

Strana SaS sa dnes zúčastnila na stretnutí v bratislavskom hoteli Bôrik, na ktoré pozvalo predstaviteľov strán koalície hnutie OĽaNO.

Na stretnutie prišiel vyjednávací tím v zložení predsedu SaS a vicepremiéra Richarda Sulíka, ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej a podpredsedu strany a ministra školstva Branislava Gröhlinga.

Na tlačovej konferencii sa Richard Sulík vyjadril, že ak nedôjde k zmene vo vláde, konkrétne na pozícii ministra financií, tak podáva demisiu.  

Na otázku, čo všetko preberali počas stretnutia, odpovedal, že nechce rozoberať všetky detaily, iba informovať o výsledku. Napriek dojmu spoločnosti, že sa vlastne situácia nikam nepohla, sa vyjadril, že si počas stretnutia vyjasnili viacero vecí. 

Na otázku, či by sa do vlády vrátili po tom, čo z pozície ministra financií odíde Igor Matovič, odpovedal Sulík rázne.

„My máme záujem, aby táto vláda pokračovala. Chceme, aby vláda Eduarda Hegera riadne dokončila a my, aby sme boli jej súčasťou. Máme pre sebou rok a pol, ja si to viem predstaviť, ale nehovorím áno. Nehovorím, či chceme alebo nechceme. Neviem, ako bude vyzerať svet o mesiac.“

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Podľa Sulíka nič z vecí, ktoré odzneli počas stretnutia, neznelo ako kompromis, alebo niečo, čo by ich mohlo posunúť ďalej. Opakovane a veľmi jasne sa podľa neho vyjadrili, aká je ich pozícia a podmienka, a nič z toho, čo bolo povedané, nevyzeralo, že by bola splnená. Vyjednávacie tímy sa preto stretnú opäť budúci týždeň.

„Neviem si predstaviť, že budeme vo vláde, ktorej súčasťou bude Igor Matovič,“ dodal Sulík na záver.

K situácii sa vyjadril aj predseda vlády Eduard Heger. Podľa jeho slov bude vláda bez SaS nefunkčná a nebude mať v Národnej rade väčšinu. Apeloval na stabilitu a nájdenie riešení, ako zostať jednotní.

Heger zároveň uviedol, že všetky štyri strany sa v piatok zhodli, že pri schvaľovaní rodinného balíčka z dielne Igora Matoviča nebola porušená koaličná zmluva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia