Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
31. júla 2022, 12:17
Čas čítania 1:01

Novak Djoković sa pripravuje na US Open v USA, do krajiny však môžu vstúpiť len zaočkovaní. Jeho fanúšikovia už vytvorili petíciu

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Novak Djoković sa pripravuje na US Open v USA, do krajiny však môžu vstúpiť len zaočkovaní. Jeho fanúšikovia už vytvorili petíciu
Zdroj: TASR/AP
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V petícii vyjadrujú podporu svojmu obľúbencovi a žiadajú organizátorov US Open, aby Djokovićovi na turnaji povolili súťažiť. Petíciu podpísalo už viac ako 44-tisíc ľudí.

Žije v ilúzii alebo predsa len dostane výnimku? Srbský tenista Novak Djoković by chcel čoskoro zabodovať v Amerike na US Open. Grandslamový turnaj potrvá od 29. augusta do 11. septembra. „Pripravujem sa tak, ako keby mi dovolili súťažiť. Zatiaľ čakám na to, aby som dostal povolenie na cestu do USA. Držte mi palce,“napísal Srb na Instagrame. 

Ako píše TA3, Djoković síce je na zozname hráčov pre US Open, Spojené štáty však nepovoľujú vstup do krajiny nezaočkovaným. Ako sme už viackrát avizovali, práve Djoković patrí medzi slávne osobnosti, ktoré odmietajú vakcináciu, a tak by sa do USA podľa správnosti nemal dostať. Ako tenista stále opakuje, očkovať proti covidu sa stále nechystá. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Novak Djokovic (@djokernole)

Podľa Pravdy jeho fanúšikovia rozbehli petíciu, v ktorej vyjadrujú svojmu obľúbencovi podporu a žiadajú organizátorov US Open, aby mu na turnaji povolili súťažiť. Podpísalo ju už viac ako 44-tisíc ľudí. „Ak môžu hrať neočkovaní americkí hráči, musí mať takúto možnosť aj Djoković,“ píšu autori petície.  

Dvadsaťjedennásobný grandslamový víťaz sa podporovateľom poďakoval v spomínanom príspevku na Instagrame. „Chcem vám povedať, aký som vďačný za podporu a lásku z celého sveta. Nečakal som to, preto mi to príde skvelé. Všetkým vám ďakujem.“ Teraz je už loptička na strane organizátorov a uvidí sa, či podľahnú tlaku verejnosti alebo to pre Djokovića dopadne tak ako počas Australian Open.

Z Austrálie ho deportovali a tenista dostal zákaz vstupu do krajiny na tri roky. Následne si však zahral na Wimbledone, najstaršom a najprestížnejšom tenisovom turnaji na svete, kde získal prvenstvo a potvrdil svoje kvality.

Anketa:
Mal by podľa teba Novak Djoković súťažiť na US Open aj keď nie je zaočkovaný? 
Áno.
Nie.
Áno.
65 %
Nie.
35 %
Domov
Zdieľať
Diskusia