Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. júla 2022, 14:52
Čas čítania 0:57

VIDEO: Zúfalí cestujúci rozbíjali okná, keď na dlhé hodiny uviazli vo vlaku z Paríža. Teplota vyskočila až na 45 stupňov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Klimatizácia sa pokazila paradoxne následkom vysokých teplôt. Cestujúci museli v rekordných horúčavách vydržať až štyri hodiny.

Z dôvodu technickej poruchy uviazlo vo vlaku, ktorý smeroval z Paríža do Amsterdamu a Bruselu, viac ako 600 ľudí, informuje NL Times. Cestujúci zostali vo vlaku bez klimatizácie uväznení na niekoľko hodín v teplotách presahujúcich hranicu 40 stupňov.

Pasažieri najprv čakali približne hodinu, kým ich do vlaku s názvom Thalys pustili, krátko po odchode zo zastávky sa však pokazil. K incidentu došlo počas jedného z najhorúcejších dní tohto roka. Práve extrémne teploty spôsobili poruchu vlaku a následne aj klimatizácie, ktorá prestala fungovať krátko po tom, čo vlak zastavil.

Cestujúcich držali vo vlaku približne štyri hodiny. Jeden z pasažierov v zúfalstve rozbil bezpečnostným kladivom okno, aby sa do vagóna dostalo viac vzduchu. Teplota podľa NL Times dosiahla až 45 stupňov Celzia. „Klimatizácia sa pokazila, všetci sme mokrí a spotení. Niekoľkým cestujúcim prišlo zle, nemôžeme sa dostať von,“ sťažovali sa niektorí pasažieri na Twitteri. 

Video zachytáva aj moment, ako sa ľudia na stanici snažia cez niekoľko radov koľajníc prehodiť vodu cez malé okno. Tú nakoniec podali pasažierom stevardi priamo z vlakového baru. Podľa svedkov nemali ľudia počas niekoľkých hodín žiadne informácie o tom, čo sa deje a ako dlho musia neznesiteľné teploty vydržať. 

Dopravca sa poškodeným ospravedlnil a sľúbil odškodné. Situáciu označil za výnimočnú.

Domov
Zdieľať
Diskusia